Νόστιμη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 9 φέτες μπέικον
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου (ή ανάλογα με τη γεύση)
- 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή ανάλογα με τη γεύση)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα καρυκεύματα (καστανή ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και καγιέν, αν χρησιμοποιείτε) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί. Αφήστε το στην άκρη.
- Κόψτε κάθε λωρίδα μπέικον στη μέση και τυλίξτε γύρω από κάθε καρυκευμένο κύβο κοτόπουλου.
- Τοποθετήστε τις τυλιγμένες μπουκίτσες κοτόπουλου σε μία λαδόκολλα σε ταψί, αλείψτε τις με σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Ψήστε για 25- 30 λεπτά μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!