HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πνιγμοί: Οι περιοχές με τους περισσότερους - «Οι Έλληνες ξέρουν να επιπλέουν, όχι να κολυμπούν»


Καθημερινό φαινόμενο είναι οι πνιγμοί ανθρώπων που πηγαίνουν στη θάλασσα για να απολαύσουν το μπάνιο τους, με τα στατιστικά να μην είναι καθόλου κολακευτικά για τους Έλληνες.

Πνιγμοί: Το 80% των περιστατικών αφορούν Έλληνες

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (1/8) στο MEGA, ο πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας Μάριος Μυρωνάκης υπογράμμισε ότι τα στατιστικά δείχνουν πως το 80% των περιστατικών πνιγμού αφορούν Έλληνες, γεγονός που μαρτυρά ότι «οι Έλληνες ξέρουν να επιπλέουν, όχι να κολυμπούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά πνιγμού αφορούν ηλικιωμένους, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει πάντα να επιβλέπουν τα παιδιά τους στην παραλία.

«Ερχόμαστε από δύο χρόνια πανδημίας κι έχουμε ένα πρωτοφανές καύσωνα. Όταν ένας άνθρωπος 75 χρονών πάει στη θάλασσα με αυτές τις συνθήκες, αυτό μπορεί να έχει κακή κατάληξη», δήλωσε.

«Αυτό που παρατηρούμε ότι παρότι έχουμε θωρακίσει τις πολυσύχναστες παραλίες με σύγχρονα σωστικά μέσα, παρόλα αυτά λόγω της μεγάλης ακτογραμμής και του ωραρίου μας, που είναι 10:00 – 18:00, έχουμε περιστατικά που συμβαίνουν εκτός ωραρίου ή σε παραλίες που δεν επιβλέπουμε», πρόσθεσε.

Οι περιοχές στην Ελλάδα με τους περισσότερους πνιγμούς

Παράλληλα, ο κ. Μυρωνάκης ανέφερε πως στα νησιά τα περιστατικά πνιγμών είναι ελάχιστα, με τα περισσότερα περιστατικά να σημειώνονται στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως στις περιοχές της Αττικής, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Όσον αφορά τα περιστατικά πνιγμών στις πισίνες, ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά μετά την επικαιροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την εκπαίδευση των ναυαγοσωστών το 2020.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια