HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γυναίκα πλήρωσε δύο ευρώ για ζεστάνει το μπιμπερό του μωρού της: Πως οι Ιταλοί εξαπατούν τους τουρίστες


Η τάση, που έχει κατακλύσει την Ιταλία, έχει επηρεάσει ακόμη τα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να επιλέγει να περάσει τις διακοπές της στη γειτονική Αλβανία.

Μια ιταλική απόδραση, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα μαγευτικά τοπία της, αποτελεί εδώ και καιρό όνειρο για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2023 έχει μείνει στην ιστορία ως μια εποχή που στιγματίστηκε από μια σειρά σκανδάλων με υπερβολικές τιμές που άφησαν τόσο τους ξένους τουρίστες όσο και τους Ιταλούς σαστισμένους από τις παράτολμες κομπίνες που συνάντησαν σε καφετέριες και εστιατόρια σε όλη τη χώρα.

Η φετινή σεζόν θα μείνει στην ιστορία για τις υπέρογκες τιμές που έγιναν πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Από τις γαλήνιες όχθες της λίμνης Κόμο μέχρι τη μαγευτική παραθαλάσσια πόλη Όστια, οι ιστορίες για την καταπάτηση των τιμών έριξαν σκιά στο ηλιόλουστο τοπίο. Ένα ζευγάρι χρεώθηκε με το συγκλονιστικό ποσό των 2 ευρώ για να κόψει το σάντουιτς με ζαμπόν στη μέση.

Μια νεαρή μητέρα στην Όστια αναγκάστηκε να πληρώσει 2 ευρώ απλώς και μόνο για να ζεσταθεί το μπιμπερό του μωρού της σε φούρνο μικροκυμάτων. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν μετατρέψει το καλοκαίρι της Ιταλίας σε ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται από απίστευτες τιμές και θρασύτατο καιροσκοπισμό.

Οι τουρίστες βρέθηκαν να χρεώνονται με 60 ευρώ για δύο καφέδες και δύο μπουκάλια νερό στο ξενοδοχείο Cervo στη Σαρδηνία. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου υπερασπίστηκε το κόστος, αποδίδοντάς το στην πανοραμική θέα που ατενίζει τα πολυτελή γιοτ που σταθμεύουν στο κοντινό λιμάνι. Ακόμη και οι καθημερινές τελετουργίες των λάτρεις της καφεΐνης δεν γλίτωσαν από την επιδημία της αύξησης των τιμών. Μια φαινομενικά ασήμαντη σταγόνα κακάο πάνω σε έναν καπουτσίνο σε ένα καφέ στη λίμνη Κόμο οδήγησε στην απίστευτη χρέωση των 10 λεπτών.

Χαρακτηρισμένα ως «τρελές αποδείξεις» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα περιστατικά αυτά έχουν καταγραφεί σχολαστικά από την ομάδα Consumerism No Profit, μια οργάνωση που επαγρυπνεί για την προστασία των καταναλωτών. Τα ευρήματά τους αποκαλύπτουν μια ανησυχητική αύξηση των τιμών κατά 130% σε όλα τα τουριστικά hotspots της Ιταλίας μόνο αυτό το καλοκαίρι.

Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτών των τιμών που έπεσαν στα ύψη δεν ήταν τίποτα λιγότερο από βαθύς. Σε σύγκριση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς, το κόστος της Ιταλίας έχει εκτοξευθεί κατά το εντυπωσιακό 240%, προκαλώντας κύμα δυσαρέσκειας τόσο μεταξύ των επισκεπτών όσο και των ντόπιων


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια