HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΑδιανόητο: Στήνουν… συγκέντρωση συμπαράστασης για τον γυναικολόγο «εγκέφαλο» του κυκλώματος εμπορίας βρεφών (φωτό)


Η υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά έχει σοκάρει στο πανελλήνιο ωστόσο κάποιοι ασθενείς αποφάσισαν να συνθέσουν… ένα κύμα συμπαράστασης για τον γυναικολόγο – «εγκέφαλο» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, ασθενείς συγκεντρώνονται για να προτάξουν τις «θετικές εμπειρίες τους» σε επιστολές. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο που ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους, αναφέρθηκε πως σχηματίζεται μία πρωτοβουλία συλλέγοντας επιστολές συμπαράστασης τις οποίες έχουν ήδη παραδώσει στον δικηγόρο του γυναικολόγου.

Οι επιστολές αυτές μιλούν για την ιατρική φροντίδα που έλαβαν στην κλινική του. Eπίσης, υπάρχουν πρώην ασθενείς του που προσκαλούν μέσω social και άλλες γυναίκες να συμμετάσχουν στον… αγώνα συμπαράστασης, που έχει στηθεί, με επιστολές ή με τη φυσική τους παρουσία έξω από τα δικαστήρια, όταν οδηγηθεί με τους άλλους συλληφθέντες στον ανακριτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση:

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων», εκμεταλλευόμενοι γυναίκες, ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες, σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών καθώς και στην εξαπάτηση ασθενών με εικονικές ιατρικές πράξεις.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Τρίτη 8 Αυγούστου 2023, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αικατερίνης, του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή και του ΣΔΟΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οχτώ (8) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα δύο (2) αρχηγικά, καθώς και ένα (1) άτομο, μη μέλος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο (2) άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και από την επακόλουθη, μεθοδική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, είχαν ενταχθεί σε αυτή με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή, έχοντας διαρκή και πολυετή παράνομη δράση στην εμπορία ωαρίων, σε εξωσωματικές γονιμοποιήσεις καθώς και σε υιοθεσίες βρεφών.

Πιο αναλυτικά, έχοντας ως χώρο της παράνομης δράσης τους κέντρο γονιμότητας σε περιοχή της Κρήτης, τα δύο αρχηγικά μέλη-διευθυντές της κλινικής, στρατολογούσαν «μεσίτριες» σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό, με σκοπό να εντοπίσουν και να αποσπάσουν τη συναίνεση από ευάλωτες αλλοδαπές γυναίκες ώστε να τις μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας και να τις εκμεταλλευτούν ως δότριες ωαρίων ή παρένθετες μητέρες.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια