HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αγωνία στην Καρδίτσα: Πληροφορίες ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο Ριζοβούνι


Έναν κανονικό εφιάλτη -για δεύτερη φορά μετά τον Ιανό- ζουν οι κάτοικοι του νομού Καρδίτσας, σε περιοχές του οποίου το νερό έχει σκεπάσει κυριολεκτικά τα σπίτια, με τους ανθρώπους να τρέχουν στις στέγες για να σώσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, το MEGA μετέδωσε αναφορές ότι αγνοούνται 3 οικογένειες με παιδιά στο χωριό Ριζοβούνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικογένειες μπορεί να μην πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν έχουν δώσει ακόμα σημεία ζωής στους κοντινούς τους ανθρώπους που τους αναζήτησαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με τα λασπόνερα να έχουν καλύψει τα πάντα.



Σκηνικό Αποκάλυψης σε Παλαμά και Μεταμόρφωση Καρδίτσας - Πάνω στις στέγες των σπιτιών οι κάτοικοι

Εικόνες σοκ από την Μεταμόρφωση και τον Παλαμά Καρδίτσας, που βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το νερό, με τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Από το πρωί οι μαρτυρίες των κατοίκων των δύο χωριών είναι σοκαριστικές, με αρκετούς να είναι εγκλωβισμένοι πάνω σε στέγες, με το νερό να φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα. Απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς στερεύουν τρόφιμα και νερό.





Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.


Οι εικόνες που μετέδωσε το πρωί ο ΣΚΑΪ είναι δραματικές και δείχνουν τη Μεταμόρφωση να έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη λίμνη. Κάτοικοι και ζώα βρίσκονται πάνω στις στέγες των σπιτιών, περιμένοντας βοήθεια.

Νωρίς το πρωί μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια