HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πώς μεταφέρουμε με ασφάλεια τα παιδιά μας με το αυτοκίνητο στο σχολείο


Στους δρόμους των ελληνικών πόλεων ενεδρεύουν πολλοί κίνδυνοι, γι αυτό και αρκετοί γονείς προτιμούν να μεταφέρουν με το οικογενειακό Ι.Χ. τα παιδιά τους στο σχολείο. Τα τροχαία ατυχήματα σε αυτές τις διαδρομές είναι δυστυχώς αρκετά συνηθισμένα, αν και πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ενώ ο συνωστισμός οχημάτων μπροστά σε σχολικές μονάδες λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι έναρξης των μαθημάτων, προκαλεί χαοτικές και επικίνδυνες καταστάσεις για τους μικρούς μαθητές και τους συνοδούς τους.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη, που κάνει ένας γονιός όταν μεταφέρει τα παιδιά του με το αυτοκίνητο στο σχολείο και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Ξεκινάμε με άγχος

Το φτιάξιμο της σχολικής τσάντας, το πλύσιμο, το ντύσιμο, το δέσιμο των παπουτσιών και το πρωινό απαιτούν αρκετό χρόνο, άρα και έγκαιρο ξύπνημα και προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα. Το άγχος μεγαλώνει, όταν βιάζεται η μαμά ή ο μπαμπάς για να πάνε στη δουλειά τους και βλέπουν ότι έχουν καθυστερήσει, οπότε αυξάνεται η πιθανότητα να ρισκάρουν στο δρόμο αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα ή περνώντας το φανάρι με κόκκινο. Μία λύση είναι να φτιάχνει το παιδί από την προηγούμενη ημέρα την τσάντα του και να έχει έτοιμα τα ρούχα για την επομένη.

Σταματάμε όπου να είναι

Η σύντομη στάθμευση σε διαβάσεις και σε στάσεις λεωφορείων και η κατάληψη πεζοδρομίων που δεν αφήνει χώρο στους πεζούς μαθητές και τους αναγκάζει να κατέβουν στο δρόμο, μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Άρα φροντίζουμε να έχουμε χρόνο, ώστε να παρκάρουμε σε ασφαλή σημεία σε κάποια απόσταση από το σχολείο και να διανύσουμε τα τελευταία μέτρα με τα πόδια.

Διπλοσειρά και αντίθετη πλευρά

Κάποιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρκάρουν διπλοσειρά ή στην αντίθετη πλευρά του δρόμο, προκειμένου να γλιτώσουν λίγο χρόνο. Αυτό είναι επικίνδυνο, ιδιαίτερα αν είναι αναγκασμένοι να βγουν οι μικροί μαθητές από την πλευρά του δρόμου και όχι του πεζοδρομίου, οπότε εκτίθενται στην κυκλοφορία.

Απότομες μανούβρες και ελιγμοί

Τα γκάζια και οι γρήγορες επιταχύνσεις από βιαστικούς γονείς, που μόλις άφησαν το παιδί τους στο σχολείο, αποτελούν δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο. Το ίδιο και οι απότομοι ελιγμοί και οι επιτόπιες μανούβρες μετά την αποβίβαση του μαθητή, αφού ορισμένοι θεωρούν ότι η οδική ασφάλεια δεν αφορά τα άλλα παιδιά, παρά μόνο το δικό τους.

Ζώνες, παιδικά καθισματάκια

Τα παιδιά κάθονται πάντα πίσω και χρησιμοποιείται για την ασφαλή μεταφορά τους ειδικό κάθισμα έως ότου φτάσουν τα 150 εκατοστά σε ύψος και τα 36 κιλά σε βάρος. Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να φορούν μέσα στο αυτοκίνητο, όπως και όλοι μας βέβαια, ζώνη ασφαλείας. Άρα, αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μικρούς συμμαθητές των παιδιών μας με το Ι.Χ. μας, όταν δεν υπάρχουν στο όχημα κατάλληλα παιδικά καθισματάκια για αυτά.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια