HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωσηΠώς τα στρινγκ εσώρουχα επηρεάζουν την υγεία σου


Μπορεί τα στρινγκ για λόγους αισθητικής να τα προτιμάς όταν φοράς ένα εφαρμοστό παντελόνι ή φόρεμα, αλλά, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αν θέλεις πραγματικά να διατηρήσεις την υγεία σου.

Εξαιτίας της αναπόφευκτης τριβής που προκαλούν, ο κόλπος και η περιοχή του πρωκτού καταλήγουν να επικοινωνούν, διευκολύνοντας τη μετάδοση βακτηρίων.

Όλο αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κολπικές μολύνσεις.

Για τους άντρες, οι οποίοι φορούν στρινγκ ολοένα και περισσότερο, ο κίνδυνος που περιγράψαμε πιο πάνω δεν υφίσταται, επομένως το αν θα φορέσουν στρινγκ ή όχι είναι ζήτημα καθαρά αισθητικής.

Έρευνες από Αυστραλούς και Αμερικανούς επιστήμονες έδειξαν ότι γυναίκες που φορούσαν string κιλοτάκι αρκετές ώρες την ημέρα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσίαζαν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις της περιοχής των γεννητικών οργάνων, ενώ γυναίκες εμφάνισαν πόνους στην περιοχή του κόκκυγα, πόνους στη μέση και την πλάτη, ακόμη και ενοχλήσεις στον αυχένα, πονοκεφάλους και ημικρανίες. Nα σημειωθεί ότι, τα συμπτώματα εμφανίζονταν ακόμα και σε κορίτσια εφηβικής ηλικίας 14-16 ετών. Τα συμπτώματα ήταν πιο τακτικά και πιο έντονα στις γυναίκες που είχαν κάνει μακροχρόνια χρήση του string.

Η αιτία

Ο μηχανισμός που προκαλεί μυοσκελετικές βλάβες αφορά την τριβή της λωρίδας υφάσματος του string στον κόκκυγα. Έτσι, ο κόκκυγας τραυματίζεται από την τριβή της στενής λωρίδας πάνω του και στην προσπάθεια του να προστατευθεί στρίβει προς τα μέσα σαν κοχλίας με αποτέλεσμα την παραμόρφωσή του ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά πιέζοντάς τον σαν την μύτη μιας βελόνας μέσα στους γλουτιαίους μυς, δημιουργώντας ανισορροπία στην περιοχή. Ο κόκκυγας διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις, οι οποίες δέχονται συνεχώς ερεθίσματα από την τριβή του στενού υφάσματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το δίκτυο του νευρικού συστήματος και να προκαλεί πόνους και εντάσεις όχι μόνο στην περιοχή του κόκκυγα, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος που επηρεάζονται έντονα από το νευρικό σύστημα, όπως το κεφάλι.

Τι θα προσέξεις αν φοράς στρινγκ εσώρουχο

Μη χρησιμοποιείς string καθημερινά στην εργασία, ιδιαιτέρα αν δουλεύεις πολλές ώρες καθιστή, διότι αυξάνει την πιθανότητα να τραυματίσεις τον κόκκυγα.

Μην κοιμάσαι με το string. Στη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας περιστρέφεται πολλές φορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τραυματιστεί η περιοχή όσο και την ημέρα. Μπορεί ακόμα και να μειώσει την ποιότητα του ύπνου.

Απόφυγε τη χρήση του σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας, όπως το γυμναστήριο. Μπορεί να σε ικανοποιεί το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά αυξάνεται πολύ η τριβή και η πίεση στην περιοχή.

Τι πρέπει να προσέξεις με τα εσώρουχά σου

Προσπάθησε τα εσώρουχα που θα επιλέγεις να είναι από υφάσματα που μπορούν και αναπνέουν, ώστε να τα νιώθεις όσο το δυνατόν πιο άνετα επάνω σου.

Απόφυγε εσώρουχα από μετάξι ή λύκρα. Αν και στην όψη δείχνουν αρκετά πιο αισθησιακά, πρέπει πάντοτε να έχεις κατά νου ότι τα συγκεκριμένα υφάσματα δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνεύσει. Το δέρμα όμως στην περιοχή των γεννητικών σου οργάνων είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπνέει.

Δεν αλλάζεις καθημερινά εσώρουχο. Ένα από τα κοινά λάθη με τα εσώρουχα είναι να μην αλλάζεις εσώρουχο καθημερινά. Εάν ιδρώνεις, πρέπει να αλλάζεις ακόμη συχνότερα. Τα ιδρωμένα ή βρόμικα εσώρουχα παύουν να προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή από τα βακτήρια, γι’ αυτό πρόσεξε!

Επίσης, εάν ήδη φόρεσες ένα καθαρό εσώρουχο και πήγες στο γυμναστήριο, είναι σαφώς καλύτερο να αλλάξεις και πάλι όταν επιστρέψεις στο σπίτι.

Πρόσεξε τι απορρυπαντικά χρησιμοποιείς στο πλύσιμο των εσωρούχων. Έτσι, θα αποφύγεις δερματικά προβλήματα, όπως κοινούς ερεθισμούς και δερματίτιδες.

Μην παρασυρθείς από το φρέσκο άρωμα λουλουδιών στο απορρυπαντικό που επιλέγεις. Πρόσεξε τη σύνθεση των χημικών προϊόντων καθαρισμού, διότι μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των γεννητικών οργάνων. Η καλύτερη επιλογή είναι το βιολογικό λευκό σαπούνι ή υποαλλεργικά απορρυπαντικά.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια