HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΦΚΑ: Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι λεφτά


Από σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου στους μη μισθωτούς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, θα ακολουθήσουν οι μισθωτοί.

Από τη σημερινή πληρωμή εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι συνταξιούχοι μετά την 1/1/2017, θα πληρωθούν μαζί με τους μισθωτούς του Δημοσίου την Παρασκευή το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία, είναι οι εξής:

  • Την Πέμπτη 26/10/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ,ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί και μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα.
  • Τη Δευτέρα 30/10/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών και οι συντάξεις του Δημοσίου.

Ωστόσο, οι πληρωμές θα φανούν στα ΑΤΜ την προηγούμενη -από τις παραπάνω ημερομηνίες- ημέρα. Δηλαδή, η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει σήμερα, 25 Οκτωβρίου.

Τι ώρα μπαίνουν οι συντάξεις 

Τον προηγούμενο μήνα, οι συντάξεις αναμένονταν να φανούν στους λογαριασμούς μετά τις 17:00, όπως ήταν συνηθισμένο να γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι είχαν πιστωθεί μόνο τα μετοχικά και όχι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης.

Μετά την πανδημία, οι ημερομηνίες και ώρες καταβολής των συντάξεων άλλαξαν, και πλέον οι συντάξεις είτε φαίνονται στα ΑΤΜ γύρω στις 20:00 της προηγούμενης από την παραπάνω ημερομηνία πληρωμής ημέρα, ή νωρίς το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής που έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια