HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σώος ένας ναυτικός από το πλοίο που βυθίστηκε με πλήρωμα 14 άτομα


Ένα άτομο διεσώθη, την Κυριακή (26/11), από το ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Λέσβου με φορτηγό πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 14 ατόμων. Πάντως, το πλοίο με σημαία των νησιών Κομόρες, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου και φαίνεται πως είχε αρχίσει το ταξίδι του από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που μετέχει στην επιχείρηση διάσωσης. Το πλήρωμα του πλοίο RAPTOR αποτελείτο από 2 Σύρους, 4 Ινδούς και 8 Αιγύπτιους. Μάλιστα, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος, στην οποία συμμετείχαν πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα, έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πώς έγινε το ναυάγιο

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20, ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού – στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ – έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση λόγω βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια