HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Κυριακή (12/11) ο Στέφανος Τζουμάκας κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, μετά τους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Βούτση, ο κ. Τζουμάκας -ο οποίος έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή- υπέβαλε δήλωση αποχώρησης στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σημειώνεται πως ο κ. Τζούμακας δεν πραγματοποίησε ομιλία στην Κ.Ε που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας σημείωσε πως «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι της τρέχουσας περιόδου. Στα μέρη μου λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα "ακέφαλο σώμα". Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος. Για να μην πω νωρίτερα...».

«Αυτό είναι το βασικό ζήτημα γιατί ένα πολιτικό κόμμα έχει σχέση με τη χώρα έχει σχέση με την Ελληνική κοινωνία. Η Προοδευτική παράταξη έχει προσφέρει στη χώρα. Ο αποχαιρετισμός δεν αφορά ένα τρέχον θέμα υπάρχει μία ιστορική προσφορά αγώνων και με αυτή την έννοια ορισμένοι θρασύτατοι δεν έχουν όρια και μίλησαν με διατυπώσεις απαράδεκτες τις οποίες μπορούμε να αντιστρέψουμε», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Αυτό είναι το βασικό ζήτημα γιατί ένα πολιτικό κόμμα έχει σχέση με τη χώρα έχει σχέση με την Ελληνική κοινωνία. Η Προοδευτική παράταξη έχει προσφέρει στη χώρα. Ο αποχαιρετισμός δεν αφορά ένα τρέχον θέμα υπάρχει μία ιστορική προσφορά αγώνων και με αυτή την έννοια ορισμένοι θρασύτατοι δεν έχουν όρια και μίλησαν με διατυπώσεις απαράδεκτες τις οποίες μπορούμε να αντιστρέψουμε.

Δηλαδή για παράδειγμα: ποιοι έφεραν μαθήματα από την Goldman Sachs στην Ελλάδα. Ποιοι έφεραν μαθήματα από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δηλώνουν ότι από τον τζόγο έχουν περισσότερο πλούτο και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψουν; Ποιοι ήταν στον οργανισμό CSIS που εποπτεύεται από το Πεντάγωνο και της CIA; Ποιοι ήταν τη μία μέρα στο κόμμα του Τραμπ και την άλλη μέρα στο δημοκρατικό κόμμα;».

«Με αυτή την έννοια λοιπόν θεωρώ ότι κάθε στέλεχος, κάθε βουλευτής, κάθε μέλος της κεντρικής επιτροπής, κάθε μέλος των νομαρχιακών επιτροπών, κάθε μέλος σε κάθε οργάνωση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Εγώ το έκανα πριν μιλήσω στα κανάλια. Είχαμε πολιτική γραμματεία και αυτή η ομάδα δεν έφερε το πολιτικό θέμα ότι είχε ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, για να μη μιλήσει πολιτικά. Άρχισαν τα οργανωτικά θέματα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει με την πολιτική. Μηχανισμοί είναι που ένας αναπαράγει τον άλλον για να πάρουν ένα πόστο. Για να βρεις στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που να θέλουν να έχουν πολιτικές επιδιώξεις είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Να βρεις για προσωπικές επιδιώξεις για αξιώματα και για πόστα γεμάτος ο τόπος», σημείωσε ο κ. Τζουμάκας.

Και συνέχισε: «Έτσι λοιπόν τότε έθεσα θέμα αλλαγής πολιτικής ηγεσίας. Δεν κάνει ο άνθρωπος! Διότι μας πήγε σε μία πολιτική ήττα και θα μας πάει σε μία δεύτερη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι ζήτημα που αφορά πια όλο το δημοκρατικό κόσμο, όλο τον προοδευτικό κόσμο και το κυριότερο: αφορά τους καλόπιστους. Υπάρχουν άνθρωποι που τους λένε διάφορα και τα πιστεύουν. Εγώ αυτό το έζησα γιατί ήμουν και σε ένα άλλο κόμμα που είχε τους "Αυριανιστές". Ότι τους λέγανε... χόρτο τρώγανε... χόρτο.

Ο καθένας να αναζητήσει , να ψάξει, να αναρωτηθεί, να είναι οπαδός, να γίνει πωλητής, να γίνει μέλος και στέλεχος, να δώσει μάχη. Γιατί η χώρα είναι σε δύσκολη θέση. Όπως όλοι οι κύκλοι λένε, η χώρα μπαίνει σε ύφεση. Και θα ξαναμπεί θέμα να τελειώσει η ποσοτική χαλάρωση και να ξαναπάμε σε νέα λιτότητα. Η περιοχή μας είναι σε πολύ μεγάλη ένταση, το βλέπουμε όλοι με μία κρίση η οποία έχει πολλαπλές επιδιώξεις και η χώρα μας πρέπει να είναι σε μία ορισμένη θέση.

Με αυτά όλα, πρώτον: με αυτή την ομάδα υπάρχει θέμα ασφάλειας για τη χώρα, υπάρχει θέμα Δημοκρατίας και Συντάγματος,υπάρχει θέμα κοινωνίας και υπάρχει θέμα συνολικότερο που αφορά και την πολιτική και τη δημοκρατία», κατέληξε.

Στέφανος Τζουμάκας: Η δήλωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ, Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ 12.11.2023

Αδύνατη η υπέρβαση και η αποτροπή σχεδίου διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η χθεσινή “συνάντηση” του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να ονομασθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση, το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία του εκπροσώπου των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το Προεδρείο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο 9σελιδο κείμενο.

»Δεν έχει νόημα εδώ και πολύ καιρό. Αποτελεί όνειδος για την πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα που οδηγεί σε μια Νέα Δεξιά λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την αποχώρησή του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα. Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

tzoumakas1_1_3894d.jpgtzoumakas3_1_4ccb5.jpgtzoumakas2_1_0d3ad.jpgtzoumakas4_1_2d86b.jpgtzoumakas5_1_2af0b.jpgtzoumakas6_1_882d1.jpgtzoumakas7_1_59a79.jpgtzoumakas8_1_4d3e8.jpgtzoumakas9_1_7548f.jpg

Δύο τροπολογίες από 6 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν δύο τροπολογίες.

Σύμφωνα με την μία «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Αναλυτικά οι δύο τροπολογίες, που κατέθεσαν τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης:

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

  1. Γεροβασιλη Όλγα
  2. Ζαχαριάδη Κώστας
  3. Θεοχαρόπουλος Θανάσης
  4. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
  5. Ραγκούσης Γιάννης
  6. Φλαμπουράρης Αλέκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια