HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζυμαρικά με σολομό και κρεμώδη σάλτσα


Έτοιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά

Υλικά
  • 250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 4 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι/πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση
  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και μαγειρέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Όσο ο σολομός ψήνεται, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι/πιπέρι μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπήστε με το σύρμα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε με το σύρμα, αφήνοντας να σιγοβράσει.
  5. Συνεχίστε να σιγοβράζετε και να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 7-10 λεπτά, καθώς η σάλτσα ζεσταίνεται, μειώνεται και πήζει.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μείνει για περίπου 3 λεπτά.
  7. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα με την κρεμώδη σάλτσα.
  8. Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τον ελαφρά στα ζυμαρικά και τη σάλτσα.
  9. Σερβίρετε και απολαύστε


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια