HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα Σμύρνη: Απολογείται σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος - Τι θα υποστηρίξει


Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο 18χρονος αδελφοκτόνος που σκότωσε με ψαλίδι τον αδερφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο 18χρονος, ο οποίος πάνω σε καβγά ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή - ο μικρός είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου, χωρίς να τον ρωτήσε - και ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν καβγαδίσει και πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

«Πήγα να αμυνθώ»

«Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ό,τι έγινε» υποστήριξε στην απολογία του στους αστυνομικούς ο 18χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες, ενώ τον Αύγουστο του 2022 τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία με αφορμή πάλι τα ρούχα.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του: «Δεν είναι εγκληματίας στυγνός, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει γιατί δεν είχαν ούτε υπηρεσιακό όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Αστυνομία συνέταξε αναφορά που περιγράφει πως έγιναν όλα.

«Το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου ο 16χρονος βρισκόταν μέσα στο σπίτι μαζί με τον 18χρονο αδερφό του, τη μητέρα τους, τη γιαγιά τους και την 20χρονη σύντροφο του 18χρονου.

Στις 19:30 της ιδίας, τα αδέλφια διαπληκτιστηκαν για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα σχετικά με τα ρούχα τους (μία μπλούζα). Στη συνέχεια, και παρά τις προσπάθειες της μητέρας τους και της γιαγιάς τους για να τους ηρεμήσουν, άσκησαν σωματική βία ο ένας στον άλλον με γροθιές και κλωτσιές. Ο καβγάς κλιμακώθηκε και ο 18χρονος, αφού βρήκε ένα ψαλίδι το οποίο βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τους, κυνήγησε τον 16χρονο, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί στο χώρο του σαλονιού κλείνοντας την πόρτα. Ο 18χρονος, άνοιξε την διαχωριστική πόρτα του σαλονιού και με το ψαλίδι που είχε πάνω του, τραυμάτισε σοβαρά στην περιοχή του στήθους τον αδερφό του.

Η σύντροφος του δράστη κάλεσε το Ε.Κ.Α.Β. το οποίο έφτασε στην οικία, όπου παρασχέθηκαν στον 16χρονο οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΛΑΙΚΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια