HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τηλεφωνική απάτη: Απατεώνες «άρπαξαν» 20.000 ευρώ από 78χρονη


Ένα ακόμα περιστατικό τηλεφωνικής απάτης σημειώθηκε όπου επιτήδεια κατάφεραν και έπεισαν μία 78χρονη γυναίκα να τους δώσει χρήματα με την πρόφαση ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στη Σούρπη Μαγνησίας το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι απατεώνες τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη κυρία στην περιοχή της Σούρπης Μαγνησίας με την πρόφαση ότι συγγενικό πρόσωπό της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Στην συνέχεια οι επιτήδειοι ζήτησαν το ποσό των 20.000 ευρώ ώστε να γλιτώσει από τις κατηγορίες η κόρη της.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία γυναικεία φωνή να φωνάζει και να την αποκαλεί «μαμά», τότε μία αντρική φωνή, που έκανε τον αστυνομικό, τις μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

Οι δράστες δεν κατάφεραν να την πείσουν με την πρώτη καθώς η 78χρονη έκλεισε το τηλέφωνο. Στην συνέχεια κάλεσαν και δεύτερη φορά και την προειδοποίησαν ότι «αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή», ενώ την ίδια στιγμή στο βάθος ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να ζητάει βοήθεια «μαμά βοήθησέ με».

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την γυναίκα και την προέτρεψαν να πάει στη τράπεζα να σηκώσει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Οι οδηγίες που ακολούθησαν ήταν παρόμοιες με άλλες περιπτώσεις όπως το να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων.

Η 78χρονη πήρε γρήγορα ταξί και κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Αλυκών στο Βόλο αφήνοντας την μαύρη σακούλα δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών.

Στη συνέχεια, και αφού είχε αφήσει τη σακούλα, η άτυχη γυναίκα συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε κανένα τροχαίο δυστύχημα.

Γρήγορα ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και αναζητεί τον δράστη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια