HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτές είναι οι ασφαλέστερες και πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψεις το 2024


Αυτές οι κατατάξεις προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τους ταξιδιώτες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας, και της προστασίας των πολιτών.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η International SOS, μια εξέχουσα εταιρεία αξιολόγησης κινδύνων, οι ψυχρότερες χώρες αναδείχθηκαν ως οι ασφαλέστεροι προορισμοί. Η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Δανία βρέθηκαν στην κορυφή του καταλόγου.

Οι κατατάξεις αυτές βασίζονται σε ολοκληρωμένες αξιολογήσεις των επιπέδων ασφαλείας κάθε χώρας. Λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η απειλή που συνιστά η πολιτική βία (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, της εξέγερσης, των ταραχών με πολιτικά κίνητρα και του πολέμου), η κοινωνική αναταραχή (συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής, κοινοτικής και εθνικής βίας), καθώς και μικροεγκληματικότητα.

Σε πλήρη αντίθεση, χώρες όπως το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν, η Συρία, η Λιβύη και η Σομαλία βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου ασφάλειας. Τα έθνη αυτά έχουν σταθερά χαρακτηριστεί ως περιοχές υψηλού κινδύνου τα προηγούμενα χρόνια, με το Αφγανιστάν και τη Συρία να λαμβάνουν συχνά αυτή την ανεπιθύμητη αναγνώριση. Πιο πρόσφατα, ο Λίβανος και η Ρωσία έχουν επίσης κατηγοριοποιηθεί ως πιο επικίνδυνοι προορισμοί.

Η Ισλανδία ξεχώρισε ως η συνολικά ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, γεγονός που αποδίδεται στον «ασήμαντο κίνδυνο ασφάλειας». Τα χαμηλά ποσοστά βίαιων εγκλημάτων της χώρας, η απουσία πολιτικής βίας και η ελάχιστη βία με θρησκευτικά ή φυλετικά κίνητρα κατά των αλλοδαπών συνέβαλαν σε αυτή την κορυφαία κατάταξη.

Αντίθετα, το Νότιο Σουδάν χαρακτηρίστηκε ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο, χαρακτηριζόμενο ως «ακραίος κίνδυνος ασφάλειας». Ζητήματα όπως ο περιορισμένος κυβερνητικός έλεγχος, η ελάχιστη επιβολή του νόμου και η σοβαρή απειλή βίαιων επιθέσεων από ένοπλες ομάδες αναφέρθηκαν ως μείζονες ανησυχίες.

Για πρώτη φορά, η έκδοση 2024 του χάρτη ταξιδιωτικού κινδύνου περιλαμβάνει την κλιματική αλλαγή ως παράγοντα στις αξιολογήσεις της. Η συμπερίληψη αυτή ακολουθεί την αύξηση των προειδοποιήσεων που σχετίζονται με το κλίμα, καθώς η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία.

Η Dr. Irene Lai τόνισε τον αντίκτυπο των ακραίων θερμικών φαινομένων, όπως ο πρώτος ονομαστικός καύσωνας στην Ευρώπη. Τόνισε τη σημασία του σχεδιασμού των επιχειρήσεων για αυτές τις προκλήσεις, της προσαρμογής για την προστασία της υγείας και της λήψης μέτρων για τον μετριασμό της τάσης αύξησης των θερμοκρασιών.

Οι πέντε ασφαλέστερες χώρες το 2024

1. Ισλανδία
2. Λουξεμβούργο
3. Νορβηγία
4. Ελβετία
5. Δανία

Οι πέντε πιο επικίνδυνες χώρες το 2024

1. Νότιο Σουδάν
2. Αφγανιστάν
3. Συρία
4. Λιβύη
5. Σομαλία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια