HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Άνθρακας ο θησαυρός»: Αγόρασε ένα βάζο αξίας 3,5 ευρώ και κατέληξε να το πουλήσει για 100.000


Μια γυναίκα κατάφερε να κερδίσει το τεράστιο ποσό των 100.000 ευρώ χάρη σε ένα βάζο. Το αξιοσημείωτο της ιστορίας είναι το γεγονός ότι το αγόρασε 3,5 ευρώ.

Η Jessica Vincent, που κατάγεται από το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, είχε πάντα μια έφεση στο thrifting, ένα χόμπι που κληρονόμησε από τη μητέρα της. Αυτή η συνήθεια έγινε εξαιρετικά επικερδής όταν ένα γυάλινο βάζο που αγόρασε για μόλις 3,5 ευρώ από ένα τοπικό κατάστημα πωλήθηκε για πάνω από 100.000 ευρώ σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος δημοπρασιών τέχνης Wright.

Η Vincent, μιλώντας στο CNN, μοιράστηκε ότι η ίδια και ο σύντροφός της επισκέπτονταν συχνά το κατάστημα, περνώντας συχνά από εκεί δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Για εκείνη, το thrifting ήταν μια διασκεδαστική και χαλαρωτική δραστηριότητα για να αποσυμπιέζεται μετά τη δουλειά.

Το βάζο, με το μοναδικό σχήμα μπουκαλιού και το στροβιλώδες μοτίβο από ημιδιαφανές κόκκινο και αδιαφανές βεραμάν πράσινο γυαλί, τράβηξε αμέσως την προσοχή της Vincent. «Μόλις το πήρα στα χέρια μου, κατάλαβα ότι ήταν ένα ωραίο κομμάτι», είπε. Αν και δεν γνώριζε τη σημαντική αξία του, το αναγνώρισε ως ένα αντικείμενο υψηλής ποιότητας.

Μια σημαντική παρατήρηση ήταν τα σημάδια στη βάση του βάζου, που υποδεικνύουν ότι κατασκευάστηκε από γυαλί Μουράνο στην Ιταλία. Ωστόσο, μια λέξη στα διακριτικά την προβλημάτισε. Αναζητώντας βοήθεια, η Vincent δημοσίευσε φωτογραφίες του βάζου σε μια ομάδα γυαλικών στο Facebook, όπου οι ενθουσιώδεις αναγνώρισαν το βάζο ως «Venini», αναφερόμενη στη διάσημη ιταλική εταιρεία υαλουργίας.

Τα μέλη της ομάδας αναγνώρισαν γρήγορα τη σημασία του βάζου, ενώ ορισμένοι πρότειναν ότι θα μπορούσε να είναι έργο του Carlo Scarpa, ενός διάσημου αρχιτέκτονα και σχεδιαστή. Πράγματι, το βάζο ήταν μέρος της σειράς «Pennellate», που σχεδιάστηκε από τον Scarpa για τη Venini το 1942. Το «Pennellate», που σημαίνει «πινελιές», περιγράφει εύστοχα τη ζωγραφική εμφάνιση αυτών των κομματιών. Ο Scarpa, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημιουργικός διευθυντής της Venini, οραματίστηκε το βάζο ως καμβά, μια ιδέα που προσέδωσε τεράστια αξία στο έργο.

Αυτή η εκπληκτική πώληση αναδεικνύει όχι μόνο την αξία του να έχει κανείς μάτι για την ποιότητα, αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να βρεθούν στα πιο απροσδόκητα μέρη. Η ανακάλυψη του Vincent και η επακόλουθη πώληση του βάζου αποτελούν απόδειξη της πλούσιας ιστορίας και της αξίας που μπορεί να κρύβεται μέσα σε αντικείμενα που βρίσκονται σε καθημερινά καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια