HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το «χωριό» όπου τα Χριστούγεννα κρατάνε μέχρι τον Φεβρουάριο (βίντεο)


Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή πολλών, όμως διαρκούν τόσο λίγο! Ή μήπως όχι; Μια πόλη στα προάστια του Μπάρι της Νότιας Ιταλίας, ονόματι Locorotondo διατηρεί τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέχρι… τον Φεβρουάριο!

Πρόκειται για μια μεσογειακή πόλη με κάτι παραπάνω από 13.000 κατοίκους, γεμάτο αιωνόβια δέντρα ελιάς, αμπελώνες και γραφικά σπιτάκια με ασβεστωμένους τοίχους και τρούλους. Αν και πόλη, πολλοί το αποκαλούν ως «το πιο εντυπωσιακά στολισμένο χωριό της Ιταλίας», έναν κόσμο όπου τα παραμύθια και τα όνειρα ζωντανεύουν για μικρούς και μεγάλους.

Χριστούγεννα στο Locorotondo

Τα Χριστούγεννα ξεκινούν πολύ νωρίς στο Locorotondo, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν ήδη από τον Νοέμβριο, ωστόσο αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο προορισμό να διαφέρει ακόμα περισσότερο είναι η ημερομηνία λήξης της γιορτινής περιόδου, η οποία είναι στις 21 Φεβρουαρίου!

Σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου θα δείτε γιορτινούς στολισμούς, με κρυστάλλινες χιονονιφάδες, κορδέλες, αστέρια και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Περπατώντας στα γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια, θα νιώσετε σαν να μπήκατε σε ένα λαμπερό, παραμυθένιο δάσος, με εκατοντάδες κλαδιά ελάτου να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας, συνθέτοντας μια μαγική ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, στο Locorotondo λαμβάνουν χώρα μια σειρά από διαφορετικά δρώμενα και φεστιβάλ, από γευσιγνωσία κρασιού, μέχρι και κυνήγια θησαυρού και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Μια από τις πιο εμβληματικές εκδηλώσεις είναι η «Νύχτα των Κεριών», η οποία έχεις τις ρίζες της σε σουηδικές παραδόσεις του 16ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, θα σβήσουν όλα τα κεριά στο κέντρο της πόλεις και ανάβουν νέα κεριά για την καινούρια χρονιά, ενώ παιδιά κάνουν παρέλαση και οδηγούν τους επισκέπτες στη μητρόπολη.

Δείτε το βίντεο του μαγευτικού χριστουγεννιάτικου προορισμού:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια