HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θεσσαλονίκη: Απατεώνες πουλούσαν εικονικά αυτοκίνητα και εισέπρατταν προκαταβολές


Οι απατεώνες κατ’ εξακολούθηση ξεγελούσαν ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη, πουλώντας αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου εξιχνίασαν τέσσερις υποθέσεις απάτης και μία απόπειρας, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2023.

Οι επιτήδειοι, μέσω ψευδών αγγελιών, πούλαγαν αυτοκίνητα στο διαδίκτυο καταφέρνοντας να αποσπάσουν από τρεις παθόντες περισσότερα από 8.000 ευρώ.

Από τις αστυνομικές αρχές ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά περίπτωση, για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και απλή συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ακόμα, μία 40χρονη από τους δράστες, με πρόσχημα ηλεκτρονικής επένδυσης χρημάτων, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει χρήματα από υποψήφιο επενδυτή, ενώ 42χρονη δράστιδα μέσω ιστοσελίδας πώλησης υποδημάτων που είχε δημιουργήσει η ίδια, απέστειλε σε παθόντα προϊόν κατώτερης ποιότητας σε σχέση με αυτό που παρήγγειλε.

Για όλους τους κατηγορούμενους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια