Ο κουραμπιές είναι χωρίς αμφιβολία ο γλυκός πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων, και Χριστούγεννα χωρίς παραδοσιακούς κουραμπιέδες, δεν υπάρχουν.
Είναι μακρά παράδοση οι νοικοκυρές να βάζουν όλη τους την τέχνη για να φτιάξουν τους κουραμπιέδες και να μοσχοβολήσει το σπίτι από το φρέσκο βούτυρο.
Φέτος μπορείτε να φτιάξετε τους πιο νόστιμους και τραγανούς κουραμπιέδες με αυτή τη συνταγή, και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση.
Συστατικά
1/2 κιλό βούτυρο
1 φλ. γεμάτο άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
1/2 φλ. κονιάκ
2 φλ. καβουρντισμένα αμύγδαλα
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ.μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
γαρίφαλο σε σκόνη
4 φλ. άχνη ζάχαρη
ανθόνερο
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζεις το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει
Προσθέτεις την άχνη και συνεχίζεις για 10-15 λεπτά το χτύπημα
Ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, λίγο γαρύφαλλο σκόμη και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα
Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτη ζύμη
Πλάθεις τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό ή σχήμα μισοφέγγαρου
Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα φούρνου και τοποθετείς τους κουραμπιέδες
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις τους κουραμπιέδες για 25 περίπου λεπτά
Τους αφαιρείς με προσοχή και τους τοποθετείς σε μια μεγάλη πιατέλα
Περιμένεις να κρυώσουν και τους ραντίζεις με ανθόνερο αρχικά και στη συνέχεια πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!