HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτές είναι οι ημερομηνίες ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβούλων και Δημάρχων της Πιερίας


Είναι πλέον γνωστό ότι σε 18 ημέρες από σήμερα αλλάζουν οι διοικήσεις των Δήμων και Περιφερειών σύμφωνα άλλωστε και με τ’ αποτελέσματα των εκλογών της 15η Οκτωβρίου 2023.

Από 1η Ιανουαρίου θ’ αναλάβουν τα καθήκοντά τους τα νέα δημοτικά συμβούλια και οι Δήμαρχοι, και η διάρκεια από φέτος και με τη νέα νομοθεσία θα είναι για πέντε χρόνια (31/12/2028).

Με βάση αυτό το στοιχεία είναι φυσικό οι τελετές ορκωμοσίας των νέων να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο.

Για την Πιερία και τους 3 Δήμους οι τελετές ορκωμοσίας έχουν προγραμματιστεί (ημερολογιακά) ως εξής:

Στις 17 Δεκεμβρίου (ημέρα Κυριακή) ανοίγει τον χορό των ορκωμοσιών ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων της δημοτικής περιόδου 2024-2028, θα βρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου στις 18:30, για να ορκιστούν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, να τελεί την τελετή.

Στις 22 Δεκεμβρίου (ημέρα Παρασκευή) ορκίζεται ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιάννης Ντούμος με το νέο δημοτικό συμβούλιο και τους νεοεκλεγμένους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Κατερίνης της δημοτικής περιόδου 2024-2028. Η τελετή είναι προγραμματισμένη να γίνει στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της πόλης (Εκάβη) και φημολογείται ότι θα ξεκινήσει γύρω στις 19:00. Την τελετή ορκωμοσίας και εδώ, θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος.

Τέλος, στις 23 Δεκεμβρίου (ημέρα Σάββατο) το μεσημέρι γύρω στις 12:00 έχει προγραμματιστεί πλέον και επίσημα, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Πυδνας-Κολινδρού κ. Χρήστου Κομπατσιάρη και του δημοτικού συμβουλίου φυσικά. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Αιγινίου, από τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζοντας πλέον τις ημερομηνίες των ορκωμοσιών των νέων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, μπορείτε να προγραμματίσετε τον χρόνο σας ανάλογα.

Εμείς από την Kapa News θέλουμε μόνο να ευχηθούμε στους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θ’ αναλάβουν καθήκοντα διοίκησης για τα επόμενα 5 χρόνια,

Υγεία,

Καλή δύναμη & Καλή επιτυχία στο έργο σας!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια