HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καιρός: Την Κυριακή η πιο κρύα μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία ξανά


Νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο η Κυριακή (17.12) αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα, όχι μόνο σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τουλάχιστον έως την ημέρα των Χριστουγέννων και πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, αύριο Κυριακή αναμένονται στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον, ίδιο από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 6-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά, αλλά και στο βόρειο Αιγαίο η θερμοκρασία μέχρι το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα δείχνει 12-14 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νότια νησιωτική χώρα έως 16 βαθμούς.

Παράλληλα, παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα (18/12) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σημαντική.

Βροχές με νοτιάδες αναμένονται σε πολλές περιοχές την Πέμπτη ίσως και το Σάββατο. Το σίγουρο είναι ότι ο καιρός όλη την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος.

Το τελευταίο έκτακτο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρέασαν κυρίως την ανατολική χώρα από το πρωί (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έχουν περιοριστεί στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι χιονοπτώσεις, που κατά τόπους είναι πυκνές, συνεχίζονται στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Όσον αφορά τους ανέμους την Κυριακή (17-12-2023) θα διατηρηθούν θυελλώδεις στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια