HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα πρόγνωση της ΕΜΥ – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες


Άσπρη ημέρα είδαν οι κάτοικοι της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αφού η κακοκαιρία, που σαρώνει από την Παρασκευή (15/12) τη χώρα, έχει «ντύσει» στα λευκά πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, σημειώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις από την Παρασκευή (15/12) με το τσουχτερό κρύο και τις βροχές να προστίθενται στο μετεωρολογικό σκηνικό.


Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι υποχρεωτικές στα οχήματα που κινούνται στα εξής οδικά σημεία:

Ημαθία

  • Από το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
  • Από το 7ο χιλιόμετρο της δημοτικού οδού Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
  • Από το 6ο χιλιόμετρο της δημοτικού οδού Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο 3/5 Πηγαδίων

Κιλκίς

  • Στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστανερής – Λιβαδίων

Πέλλα

  • Από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη (14/12), έχει επικαιροποιηθεί, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Συγκεκριμένα, οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν. Παράλληλα, επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα. Μετά το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200 μέτρα). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν σήμερα, Σάββατο (16/12), αρχικά στο κεντρικό και στο βόρειο Αιγαίο και σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, αλλά και την Κυριακή (17/12) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο.

Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια