HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


European Super League: Αστρονομικό μπάτζετ ύψους 15 δισ. ευρώ για τις τρεις πρώτες σεζόν


Ζαλίζουν τα νούμερα της European Super League, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η Λίγκα θ8έλει να διαθέσει πέντε δισεκατομμύρια για κάθε μία από τις τρεις πρώτες σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά με συνολικό μπάτζετ που ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Cope, η European Super League αναμένεται να ταράξει ξανά το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τις κινήσεις της, καθώς πλέον φαίνεται πόσο μεγάλη οικονομική δύναμη έχει. Σημειώνεται ότι μέρος του των 15 δισ. είναι και 400 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στο ταμείο αλληλεγγύης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για όσες ομάδες δεν συμμετέχουν.

«Χρήματα εγγυημένα από Ευρωπαίους και Αμερικανούς επενδυτές που προκαλούν ανησυχία στην UEFA, η οποία από την πλευρά της μοιράζει 200 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρεται.

Αυτό ίσως προκαλέσει ανησυχία στην UEFA, καθώς στις διοργανώσεις της μοιράζονται πολύ λιγότερα χρήματα σε περισσότερες ομάδες, όμως ο πρόεδρός της έχει τονίσει ότι θα λάβει μέτρα για να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Αναλυτικότερα την αγωνιστική περίοδο 2023-24, στις τρεις διοργανώσεις της μοιράζει κάτι λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια ευρώ: στο Champions League 2,176 δισεκατομμύρια ευρώ, 499.896.000 στο Europa Europa και 252.591.000 ευρώ στο Europa Conference League.

«Δεν ξέρουν τι κάνουν!»

Πριν απο μερικές ημέρες ο πρόεδρός της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει κανένα πλάνο καθώς πιστεύει ότι οι σύλλογοι επιθυμούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται στις διοργανώσεις της. Φυσικά τόνισε ότι οι φίλαθλοι είναι αυτοί που διαμορφώνουν ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και τον τελευταίο καιρό έχουν δηλώσει πως είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με την δημιουργία της European Super League.

«Δεν θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε. Μπορούν να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν. Ελπίζω να ξεκινήσουν τη φανταστική τους διοργάνωση το συντομότερο δυνατό, με δύο συλλόγους. Ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν, αλλά εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος γι' αυτό. Οι φίλαθλοι είναι ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι και έχουν επανειλημμένα ξεκαθαρίσει την αντίθεσή τους σε μια "αποσχισθείσα" διοργάνωση που κόβει τη σύνδεση μεταξύ εγχώριου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια