HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΣΥ - Ελλάδα 2024: Ασθενής μεταφέρεται πάνω σε φορείο με... νάιλον για να προστατευθεί από τη βροχή (βίντεο)


Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ελλάδα του 2024, σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που νοσηλευτές και ασθενείς βιώνουν όλο και περισσότερα προβλήματα. Αυτή τη φορά, οι εικόνες από τις υπηρεσίας υγείας στην Ελλάδα έρχονται από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι συνθήκες είναι πραγματικά άθλιες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας. Με τη βροχή να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα, με τους νοσηλευτές να καλύπτουν με νάιλον τους ασθενείς για να προστατευτούν πρόχειρα από τη βροχή.

Για να προστατευτούν πρόχειρα, μέχρι να μπουν σε ασθενοφόρα - σαράβαλα για να τους μεταφέρουν. Εικόνες κατάντιας.Ένα τέτοιο δείγμα των υπηρεσιών στα νοσοκομεία αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:

@userpavlos123

Για τα ρετάλια ασθενοφόρα του νοσοκομειου ΣΩΤΗΡΙΑ ,έχω κάνει δυο αναρτήσεις,αλλά η διοίκηση και το Υπουργειο Υγειας ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ!!! Δεν τους ενδιαφέρει ,ας ξεφτιλίζονται και ας κινδυνεύουν οι ασθενείς !!! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: «Νοσοκομείο Σωτηρία πριν λιγο .Τριτοκοσμικες εικόνες μεταφοράς ασθενή . Ούτε σκεπαστρο,κουκούλωμα με ναυλον στη βροχή για μεταφορά με το σαπακι ασθενοφόρο που δεν έχει ούτε θέρμανση στην καμπίνα ασθενή »!!!!!!!!!!!!!! ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ,ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ,ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ,ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΕ ,θα ασχοληθείτε;;;; Δίπλα στο Γεννηματας είναι αραγμένα ΠΟΛΛΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ!! Φέρτε 3 εδώ να μεταφέρονται ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!!

♬ Adventurer - Lux-Inspira

Το παραπάνω βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό του, ο Παύλος Πολάκης.

Το ΕΣΥ υπό διάλυση

Τα προβλήματα στο ΕΣΥ είναι πολλά, με όλο και συχνότερα περιστατικά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μετά το κλείσιμο των παιδοχειρουργικών κλινικών στην Κρήτη, ακόμα μία παιδιατρική κλινική, αυτή στο νοσοκομείο Λαμίας, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο.

Όπως έχει σημειώσει πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύει κατά έτος πάνω από 400 παιδιά και συμμετέχει σε πάνω από 400 τοκετούς. Σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς με απόφαση του ΚΕΣΥ παύει να είναι κατάλληλη η κλινική για κέντρο εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην ειδικότητα της παιδιατρικής. Έτσι, οι 5 ειδικευόμενοι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής που συμβάλλουν στα μέγιστα στην λειτουργία της και των επειγόντων περιστατικών, μετακινούνται υποχρεωτικά σε άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας παιδίατρος με οργανική θέση. Εκτελεί χρέη διευθυντή ένας αποσπασμένος από Κέντρο Υγείας, δύο ακόμη παιδίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετακινημένοι από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και μία παιδίατρος με μπλοκάκι. Και το επικείμενο λουκέτο στη παιδιατρική κλινική συμπαρασύρει τη λειτουργία της γυναικολογικής-μαιευτικής κλινικής, αφού δεν θα μπορούν να γίνονται τοκετοί και οι επίτοκες γυναίκες θα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Το κλείσιμο πολλών μονάδων στρέφει τα περιστατικά προς τα μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας στην Αθήνα. Ωστόσο, ήδη το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού» αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι να επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο, αλλά με το ίδιο ελλιπές προσωπικό το οποίο με τα χίλια ζόρια καταφέρνει να ανταπεξέλθει σήμερα.

Συνωστισμός, πολύωρες αναμονές, διακομιδές, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Η παιδιατρική περίθαλψη δεν αντιμετωπίζει κάποιο ειδικό πρόβλημα, αλλά τα πάγια προβλήματα του ΕΣΥ.

Οι εργολάβοι στο ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, οι εργολάβοι κάνουν δυναμική «εισβολή» στο ΕΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις χιλιάδων εργαζομένων. Συνολικά, 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στην εστίαση κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργές συμβάσεις, καθότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους.

Εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, οι διοικήσεις τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι εργαζόμενοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως τις 31/3/2024.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια