HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


7 αντικείμενα που πρέπει να ξεφορτωθείτε αμέσως από το σπίτι – Και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετεΤο ξεκαθάρισμα διαφόρων πραγμάτων στο σπίτι είναι μια απαραίτητη και ευχάριστη διαδικασία. Όμως, παράλληλα μπορεί να προκαλέσει και ενοχές σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα μπορεί αργότερα να συνειδητοποιήσετε ότι ένα ρούχο που δώσατε επανήλθε στη μόδα αργότερα και να μετανιώσετε για την απόφασή σας. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που πρέπει να ξεφορτωθείτε άμεσα και τα οποία δεν θα ξανασκεφτείτε ποτέ. Έτσι θα πείτε αντίο στην ακαταστασία και στις ενοχές που σας κάνουν να τα κρατήσετε.

Τα 7 πράγματα που πρέπει άμεσα να αποχωριστείτε και είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσετε μετά:

Ληγμένα τρόφιμα

Ληγμένα φάρμακα

Προϊόντα ομορφιάς που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ

Ρούχα με τρύπες και λεκέδες

Σεντόνια και πετσέτες με τρύπες

Παλιές προμήθειες για χειροποίητες εργασίες

Παλιά ή κατεστραμμένα ηλεκτρικά είδη

Ληγμένα τρόφιμα

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας σας και στο ψυγείο σας για να διασφαλίσετε ότι δεν έχουν λήξει. Τα ληγμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα για την υγεία, επομένως είναι σημαντικό να τα πετάτε αμέσως. Επιπλέον, τα ληγμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν χώρο, καθιστώντας πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Για να ελέγξετε τα τρόφιμα σας για λήξη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Εξετάστε προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξης. Εάν μια ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, πετάξτε το τρόφιμο.

Ρίξτε μια ματιά στα τρόφιμα. Εάν φαίνονται ωχρά και έχουν υγρασία ή έχει άλλα σημάδια αλλοίωσης, πετάξτε τα.

Μυρίστε τα τρόφιμα. Εάν μυρίζουν άσχημα, πετάξτε τα.

Είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα μηνιαίο ξεκαθάρισμα στην κουζίνα σας για να απαλλαγείτε από τυχόν ληγμένα τρόφιμα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Ξεκινήστε με το ψυγείο. Ελέγξτε όλα τα ράφια και τις πόρτες για τρόφιμα που έχουν λήξει.

Μετά, προχωρήστε στα ντουλάπια της κουζίνας. Ελέγξτε όλα τα ράφια και τα συρτάρια για τρόφιμα που έχουν λήξει.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την ημερομηνία λήξης ενός τροφίμου, πετάξτε το.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή και ασφαλή και να αποτρέψετε τυχόν τροφικές δηλητηριάσεις.

Ληγμένα φάρμακα

Το να ξυπνάτε με πονοκέφαλο και να συνειδητοποιείτε ότι το παυσίπονό σας έχει λήξει πριν από τρία χρόνια είναι μια απογοητευτική εμπειρία. Τα ληγμένα φάρμακα μπορεί να μην είναι απαραίτητα επικίνδυνα, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα μπορεί να γίνουν επιβλαβή με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να αναγνωρίσετε τα ληγμένα φάρμακα

Τα περισσότερα φάρμακα έχουν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Εάν η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, το φάρμακο πρέπει να απορριφθεί. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ημερομηνία λήξης ενός φαρμάκου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον φαρμακοποιό σας.

Γιατί να πετάξετε τα ληγμένα φάρμακα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να πετάξετε τα ληγμένα φάρμακα:

Μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Τα συστατικά των φαρμάκων μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να γίνουν επιβλαβή με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. Τα παιδιά μπορεί να καταναλώσουν ληγμένα φάρμακα κατά λάθος, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πώς να πετάξετε τα ληγμένα φάρμακα

Τα ληγμένα φάρμακα δεν πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια ή στον νεροχύτη. Τα φάρμακα πρέπει να απορρίπτονται σωστά για να αποφευχθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Συμβουλές για την ασφαλή απόρριψη ληγμένων φαρμάκων

Επικοινωνήστε με το τοπικό σας φαρμακείο για να μάθετε εάν αναλαμβάνει την απόρριψη ληγμένων φαρμάκων.

Εάν το φαρμακείο σας δεν αναλαμβάνει την απόρριψη ληγμένων φαρμάκων, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε ένα σημείο συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων.

Δεν πρέπει ποτέ να πετάτε ληγμένα φάρμακα στα σκουπίδια ή στον νεροχύτη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία της υγείας σας και του περιβάλλοντος.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ

Όταν κάνετε ξεκαθάρισμα στο ντουλάπι με τα φάρμακα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα προϊόντα ομορφιάς σας.

Υπάρχουν τρία βασικά κριτήρια για να αποφασίσετε αν πρέπει να πετάξετε ένα προϊόν ομορφιάς:

Εάν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει σε ένα χρόνο, είναι πιθανό να μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης. Τα συστατικά τους μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου ή να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το προϊόν, δεν θα το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Εάν ένα προϊόν δεν κάνει αυτό που υπόσχεται, πετάξτε το. Δεν χρειάζεται να το κρατάτε στο ντουλάπι σας για να σας θυμίζει τη σπατάλη χρημάτων.

Εάν είναι δείγμα ξενοδοχείου, είναι απίθανο να το χρησιμοποιήσετε. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μικροσκοπική πλάκα σαπουνιού. Είναι καλύτερο να τα δώσετε σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο.

Απομακρύνοντας τα προϊόντα ομορφιάς που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, μπορείτε να κάνετε χώρο για τα προϊόντα που πραγματικά αγαπάτε και χρειάζεστε.

Ρούχα με τρύπες και λεκέδες

Τα ρούχα με τρύπες και λεκέδες μπορεί να είναι άνετα, αλλά δεν είναι κολακευτικά. Εάν ντρέπεστε να τα φορέσετε έξω από το σπίτι, γιατί να τα φορέσετε μέσα στο σπίτι;

Ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από τα ρούχα με τρύπες και λεκέδες:

Δεν είναι κολακευτικά καθώς φαίνεται ότι δεν προσέχετε την εμφάνισή σας.

Μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Οι τρύπες στα ρούχα μπορεί να επιτρέψουν στα βακτήρια και τους ιούς να εισέλθουν στο δέρμα σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων.

Μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές. Τα λεκιασμένα ρούχα μπορεί να αναπτύξουν δυσάρεστες οσμές, οι οποίες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα.

Εάν έχετε ρούχα με τρύπες ή λεκέδες, είναι καλύτερο να τα πετάξετε ή να τα δώσετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να ράψετε τις τρύπες ή να αφαιρέσετε τους λεκέδες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ή αποτελεσματικό.

Απομακρύνοντας τα ρούχα με τρύπες και λεκέδες από την ντουλάπα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο για καινούργια ρούχα.

Σεντόνια και πετσέτες με τρύπες

Τα σεντόνια και οι πετσέτες είναι απαραίτητα για έναν άνετο ύπνο και μια υγιεινή ρουτίνα καθαρισμού του σώματος. Όμως, όταν τα σεντόνια σας έχουν τρύπες και οι πετσέτες σας είναι ξεφτισμένες, είναι καιρός να τα αποχαιρετήσετε.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πετάξετε τα σεντόνια και τις πετσέτες που έχουν χαλάσει:

Δεν είναι υγιεινά. Οι τρύπες στα σεντόνια και τις πετσέτες μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια και μύκητες, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή λοιμώξεις.

Δεν είναι άνετα. Οι τρύπες στα σεντόνια μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε άβολα και να σας εμποδίσουν να κοιμηθείτε καλά.

Δεν είναι όμορφα. Τα σεντόνια και οι πετσέτες με τρύπες δεν φαίνονται όμορφα.

Εάν έχετε σεντόνια ή πετσέτες με τρύπες, είναι καλύτερο να τα πετάξετε ή να τα δώσετε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Εάν ανησυχείτε μήπως το μετανιώσετε, έχετε κατά νου ότι μπορείτε να δωρίσετε παλιά σεντόνια σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων.

Παλιές προμήθειες DIY

Τα υλικά για χειροποίητες κατασκευές ή εργασίες στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να δημιουργήσετε μοναδικά αντικείμενα για το σπίτι σας. Ωστόσο, τα αναλώσιμα DIY, όπως τα χρώματα, τα εργαλεία και τα υλικά, έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Γιατί πρέπει να απαλλαγείτε από παλιές προμήθειες DIY

Μπορεί να είναι επικίνδυνες. Τα παλιά χρώματα μπορεί να έχουν ξεραθεί με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν και επικίνδυνο αν τα εισπνεύσετε. Τα παλιά εργαλεία μπορεί να είναι φθαρμένα ή να έχουν χαλάσει, καθιστώντας τα επικίνδυνα στη χρήση.

Μπορεί να καταστρέψουν τα έργα σας. Τα παλιά χρώματα μπορεί να μην είναι συμβατά με τα νέα χρώματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν άσχημες ραβδώσεις ή ξεθωριάσματα.

Μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο σπίτι. Για παράδειγμα, τα παλιά χρώματα μπορεί να χαλάσουν το χρώμα στα έπιπλα ή τους τοίχους σας. Επίσης, τα παλιά εργαλεία μπορεί να προκαλέσουν τρύπες ή γρατσουνιές στα έπιπλα ή τα δάπεδά σας.

Πώς να απαλλαγείτε από παλιές προμήθειες DIY

Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης. Τα περισσότερα χρώματα και υλικά έχουν ημερομηνία λήξης. Εάν η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει, πετάξτε τα.

Εξετάστε τις προμήθειες. Εάν τα χρώματα έχουν ξεραθεί, τα εργαλεία είναι φθαρμένα ή τα υλικά είναι εύθραυστα, πετάξτε τα.

Δωρίστε ή ανακυκλώστε όσα μπορείτε. Εάν τα χρώματα είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, μπορείτε να τα δωρίσετε σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση. Τα εργαλεία και τα υλικά που είναι ακόμα σε καλή κατάσταση μπορούν να ανακυκλωθούν.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τον χώρο σας καθαρό, οργανωμένο και ασφαλή.

Κατεστραμμένα ή παλιά gadget

Το μπλέντερ σας είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα ηλεκτρικά είδη στην κουζίνα σας. Αλλά αν το χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά, είναι πιθανό να είναι παλιό και φθαρμένο. Εάν το μπλέντερ σας καπνίζει όταν το χρησιμοποιείτε για να πολτοποιήσετε φρούτα, είναι καιρός να το αντικαταστήσετε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από παλιά και φθαρμένα ηλεκτρικά είδη:

Μπορεί να είναι επικίνδυνα. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να έχουν φθορές ή να έχουν χαλάσει, καθιστώντας τα επικίνδυνα στη χρήση.

Μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρά για να επεξεργαστούν τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να μην είναι αποδοτικά. Τα παλιά ηλεκτρικά είδη μπορεί να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από τα νέα, αυξάνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές

Για να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές και πρακτικό, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από παλιά και φθαρμένα αντικείμενα.

Ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Υιοθετείστε μια ρουτίνα καθαρισμού κάθε λίγους μήνες.

Δωρίστε ή ανακυκλώστε όσα μπορείτε.

Ανακυκλώστε τα αντικείμενα που δεν μπορείτε να δώσετε.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές και καθαρό.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια