HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Το πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα σημάνει την έναρξη της δημόσιας συζήτησης, απαντώντας πιθανότατα στο πότε θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και φυσικά πότε θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

Όλα δείχνουν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί, εκτός σοβαρού απρόοπτου, στο υπουργικό συμβούλιο της 30ής Ιανουαρίου ή σε αυτό του Φεβρουαρίου και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα καταμέτρηση των θετικών ψήφων, αν και το «μασάζ» προς τους βουλευτές από τον υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τη Γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, θα συνεχιστεί προκειμένου αυτός ο αριθμός να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εισηγητής θα είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θα έχει απανωτές εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να εξηγήσει όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα κατοχυρώνει το δικαίωμα τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, όχι όμως για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Κερδίζει έδαφος η αποχή

Το σενάριο της αποχής κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες μεταξύ των βουλευτών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο, καθώς έτσι δεν θα καταγραφούν μεγάλες απώλειες ψήφων. Δεν αποκλείεται αυτό ακριβώς να ζητήσει και το Μέγαρο Μαξίμου από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, προκειμένου να περιοριστεί η «ζημιά».

Αυτό σε ό,τι αφορά στους βουλευτές, καθώς ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να αφήσει τους υπουργούς να λειτουργήσουν κατά βούληση και να καταψηφίσουν ένα σημαντικό για τον ίδιο νομοσχέδιο. Έτσι, μένει να φανεί τι θα κάνει ο Μάκης Βορίδης, αλλά και οι υφυπουργοί που επίσης δεν επιθυμούν να στηρίξουν τη νομοθετική ρύθμιση.

Ποιοι επιμένουν στο «όχι»

Εκτός του Μάκη Βορίδη, αρνητικοί εμφανίζονται οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Θάνος Πλεύρης, Κώστας Καραγκούνης, Θάνος Πλεύρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης και Άννα Καραμανλή. Επιφυλάξεις εξέφρασαν και οι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου και Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ προβληματισμένοι για την τελική στάση τους εμφανίζονται οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Στύλιος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Μαρία Κεφαλά, Θεόδωρος Καράογλου κ.α..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια