HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανατροπή με το φθηνότερο τιμολόγιο ρεύματος - Η χαμηλότερη τιμή


Στάση αναμονής τηρούν οι καταναλωτές για τα νέα τιμολόγια ρεύματος, και μεταφέρθηκαν -αυτόματα- στο πράσινο, κυμαινόμενο τιμολόγιο, από το οποίο όμως μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή.

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος από την αρχή φαίνονταν ότι θα είναι ένα δύσκολο «σταυρόλεξο» για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, αφού κάθε μήνα τα δεδομένα αλλάζουν.

Η αρχή έγινε από 1/1/24 που οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις νέες τιμές του Ιανουαρίου. Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, συνέστησε ότι η καλύτερη επιλογή είναι το πράσινο τιμολόγιο. Οι πραγματικές τιμές όμως, δείχνουν ότι δεν είναι και το πιο χαμηλό. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ», το πιο φτηνό τιμολόγιο, για τον Ιανουάριο, είναι το κίτρινο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της ΡΑΑΡΥ, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Πράσινο τιμολόγιο: Η τιμή χρέωσης για κάτω από 500 κιλοβατώρες/μήνα διαμορφώνεται στα 1,13635. Τον Δεκέμβριο η τιμή ήταν στα 0,145 ευρώ/κιλοβατώρα με επιδότηση.
  • Μπλε τιμολόγιο: Η πιο φτηνή τιμή για κατανάλωση κάτω από 500 κιλοβατώρες είναι 0,149 ευρώ/κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι στα σταθερά τιμολόγια δεν υπήρχε κρατική επιδότηση. Σημειώνεται, επίσης, ότι το μπλε τιμολόγιο είναι το μοναδικό που έχει ρήτρα αποχώρησης, προβλέπεται δηλαδή πέναλτι σε περίπτωση αλλαγής παρόχου ή προγράμματος.
  • Κίτρινο τιμολόγιο: Πρόκειται για τη χαμηλότερη χρέωση για κάτω από τις 500 κιλοβατώρες στα 0,12653 ευρώ/κιλοβατώρα. Τον Δεκέμβριο, η τιμή διαμορφωνόταν στα 0,17 ευρώ/κιλοβατώρα.

Το πιο φθηνό πράσινο τιμολόγιο

Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο για τον μήνα Ιανουάριο, για κατανάλωση κάτω από 500 κιλοβατώρες τον μήνα, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με την τιμή χρέωσης να διαμορφώνεται 0,136 ευρώ/κιλοβατώρα

prasino-timologio_69cfa.JPG

Κάθε πότε θα βγαίνουν οι τιμές ρεύματος του κάθε μήνα

Οι τιμές του εκάστοτε μήνα θα αναρτώνται στον Πίνακα Δημοσίευσης των Τιμών Ρεύματος ως εξής:

  • Οι τιμές των Ειδικών «Πράσινων» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα έως την 5η ημέρα κάθε μήνα.
  • Οι τιμές των Σταθερών «Μπλε» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα την 1η ημέρα κάθε μήνα. Σε περίπτωση νέου προϊόντος, αυτό θα προστίθεται εντός δύο ημερών από την διάθεσή του από τον Προμηθευτή.

Οι τιμές των Κυμαινόμενων «Κίτρινων» Τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα εντός δύο ημερών από την ημέρα που οριστικοποιούνται, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην Απόφαση Ε-160/2023 (ΦΕΚ Β΄ 6001/16.10.2023) της Αρχής. Αναλυτικότερα, οι τιμές των «Κίτρινων ex-ante[1]» τιμολογίων θα αποτυπώνονται στον Πίνακα την 1η ημέρα κάθε μήνα, ενώ οι τιμές των «Κίτρινων ex-post[2]» τιμολογίων θα αναρτώνται στον Πίνακα κατά μέγιστο δύο μήνες μετά τον μήνα εφαρμογής τους (για παράδειγμα, την 1η Μαρτίου 2024 θα συμπληρωθούν στον Πίνακα που αφορά τον Ιανουάριο 2024 οι τιμές των ex-post κίτρινων τιμολογίων).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια