HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πάτρα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε πρωτοετή φοιτητή - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρθηκε πρωτοετής φοιτητής που νοσεί από μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με το gnomip.gr, ο νεαρός φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών νοσεί από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Καθώς ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι πολύ επικίνδυνη νόσος και μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική όσο και επιδημία, για αυτό τον λόγο τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα για τους φοιτητές με τους οποίους το κρούσμα ήρθε σε επαφή εφαρμόστηκαν γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Καθηγητής Βασίλης Κωστόπουλος που μίλησε στη «Γ» ανέφερε ότι «Ενημερώθηκα αμέσως μετά την διάγνωση της νόσου και εφαρμόσθηκαν στο Πανεπιστήμιο αστραπιαία όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Καθηγητή Παθολογίας /Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού, ενώ ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Τμήμα Δημόσιας Υγείας στην Πάτρα. Κινηθήκαμε ταχύτατα ανιχνεύθηκαν όλες οι επαφές του νοσήσαντος φοιτητή καθότι αυτός συμμετείχε σε Εργαστήριο και ειδοποιήθηκαν άμεσα πριν παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο των 72 ωρών για την έναρξη της προβλεπόμενης χημειοπροφύλαξης η οποία έχει παρασχεθεί σε όλους, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο μετάδοσης και αντιμετώπισης νέου κρούσματος. Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που λαμβάνω, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και εύχομαι η αποθεραπεία του να είναι ταχύτατη».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια