HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αποχή επιλέγει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας για τα ομόφυλα ζευγάρια - Τέλος από την κυβέρνηση;


Ο υφυπουργός Γιάννης Μπουγάς δήλωσε πως «μάλλον θα απέχει» από τη διαδικασία της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η προσωπική μου απόφαση είναι μάλλον να απέχω από την διαδικασία. Θα το εξηγήσω. Πρέπει να εξηγηθεί με τρόπο που θα είναι αναλυτικός ώστε να γίνει κατανοητή η προσωπική μου στάση», δήλωσε στον Real Fm και πρόσθεσε:

«Είναι καθαρά θέμα συνείδησης και νομικής στάθμισης νομικής. Λαμβάνω υπόψη και τα επιστημονικά νομικά δεδομένα. Ακούμε την εκκλησία αλλά δεν είναι ο παράγοντας που επηρεάζει την βούληση μας».

Ο κ. Μπουγάς ακολουθεί τη στάση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά: Σε αντίθεση με τον Μάκη Βορίδη, του οποίου η απόφαση έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κυβερνητικό επιτελείο διεμήνυσε την Τετάρτη - μέσω διαρροών – πως οι υφυπουργοί που θα επιλέξουν την ίδια στάση θα πρέπει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Μένει να φανεί εάν η «προειδοποίηση» θα γίνει πράξη. Σε πρώτη φάση, διαρροές από την κυβέρνηση σημείωσαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της ψηφοφορίας και ότι αναμένεται να φανεί η τελική στάση των υφυπουργών για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια