HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Κασσελάκης "άδειασε" τον ΣΥΡΙΖΑ και έκαψε τις γέφυρες με ΠΑΣΟΚ υπό τον φόβο της αμφισβήτησης


Όταν το Capital.gr κατέγραφε χθες ως "μονόδρομο" την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια από τον ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής τουλάχιστον, περιέγραφε παράλληλα τον προβληματισμό στο εσωτερικό του, που εκφραζόταν δημόσια ( πχ από τον Νίκο Παππά) για τη στάση που θα τηρούσε το κόμμα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, αποκαλύπτοντας την "αμφιθυμία" στρατηγικής , στο εσωτερικό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ, στην τηλεοπτική του συνέντευξη ( Star) ξεκαθάρισε τις προθέσεις, "δεσμεύοντας" τους βουλευτές του: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, χάρη στον ίδιο θα περάσει εξάλλου, είπε και μάλιστα θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές.

Σημειωτέον πως στη δέσμευση των βουλευτών του, προχώρησε μόλις λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας και λιγότερες από σαρανταοκτώ, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Νωρίτερα εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, καλούσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση που επανακατέθεσε τις προάλλες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όχι ασυνήθιστη Βαβέλ για την Κουμουνδούρου μεν υπό τη νέα της ηγεσία αλλά η "κομματική πειθαρχία" την οποία προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, παρήγαγε ήδη από χθες το βράδυ , πολιτικά αποτελέσματα:

Ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του ( Bluesky) έσπευσε να διατυπώσει τη διαφωνία του με την ηγεσία: "Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ".

Το πώς θα μεταβολίσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα "έκπληξη" της ηγεσίας του θα φανεί άμεσα. Εκκρεμεί ήδη η συζήτηση για το τριήμερο στις Σπέτσες και για το δάνειο του προέδρου προς το κόμμα, για το οποίο , πέραν του ύψους του, ( 230.000 ευρώ ανέφερε ο κ. Κασσελάκης), περαιτέρω πληροφορίες δεν δόθηκαν από τον ίδιο.

Ο Ανδρουλάκης πλήρωσε τα "σπασμένα" Τεμπονέρα και "τριών"

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή σκληρή και προσωπική επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειναι γνωστές οι "παγωμένες" σχέσεις των δυο ( επανειλημμένως τα φωτογραφικά ενσταντανε σε κοινές τους - αναγκαστικές- εμφανίσεις είναι εύγλωττα της απόστασης που τους χωρίζει) αλλά η οξύτητα με την οποία επιτέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, θύμισε πράγματι επιστροφή σε πολακική ρητορική περί εκβιαζόμενου προέδρου από τον πρωθυπουργό λόγω των παρακολουθήσεων ( Πολάκη από τις ΗΠΑ τον χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη και εν προκειμένω, μάλλον όχι αδίκως ο εκνευρισμός).

Ο εκνευρισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς οφείλεται μερικώς στις δημοσκοπήσεις όπου σταθερά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να τον ρίχνει στην τρίτη θέση. Το χθεσινό ασυνήθιστο ξέσπασμα όμως, έχει μάλλον άλλη γενεσιουργό αιτία:

Στην τρέχουσα εβδομάδα, ο Διονύσης Τεμπονέρας και οι Ζαχαριάδης- Θεοχαρόπουλος- Ραγκούσης, με παρεμβάσεις τους που συζητήθηκαν ( ιδιαίτερα η πρόταση των τριών για μεταπήδηση του ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές), φανέρωσαν αφενός την ηττοπάθεια που κυριαρχεί ευλόγως για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχου αντιπολιτευτικού πόλου και αφετέρου πως με προεξοφλημένο κατά κάποιον τρόπο το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το βλέμμα τους στρέφεται σε ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς, του "προοδευτικού χώρου".

Εξ ου και με εμφατικό τρόπο χθες, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές και πως θα κριθεί στις εθνικές εκλογές, όπως με τον ίδιο εμφατικό τρόπο ( και εκνευρισμό) υπερτόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Ν.Δ, διεκδικώντας ξανά την κυβέρνηση.


Πηγή: Capital.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια