HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μαντράδες είχαν στήσει μπίζνα με δήθεν αμάξια από τη Βουλγαρία


Έπειτα από δύο καταγγελίες, δύο μαντράδες στην Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για απάτη με πρόσχημα την αγορά και τον εκτελωνισμό εισαγόμενων αυτοκινήτων από την Βουλγαρία.

Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 47χρονο, των οποίων σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι δύο καταγγελίες αφορούσαν απάτη συνολικού ύψους 65.500 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα είναι ένας 51χρονος, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε στους απατεώνες 25.000 ευρώ για την αγορά και εκτελωνισμό δύο αυτοκινήτων από την Βουλγαρία. Ο 51χρονος πλήρωσε για οχήματα τα οποία του υπέδειξαν σε φωτογραφίες αλλά δεν τα παρέλαβε ποτέ.

Στην δεύτερη περίπτωση, το θύμα που προχώρησε στην καταγγελία είναι ένας 40χρονος έμπορος.

Οι δύο άνδρες πλησίασαν πλησίασαν τον 40χρονο ως φερέγγυοι επιχειρηματίας με πολλές διασυνδέσεις με εμπόρους αυτοκινήτων στη Βουλγαρία.

Στην συνέχεια τον έπεισαν να συνεργαστούν μαζί ώστε να καλύπτει το τμήμα της αγοράς, του εκτελωνισμού και πιθανές βλάβες που θα παρουσίαζαν τα οχήματα που θα εισήγαγαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 40χρονος θα εισέπραττε ένα μέρος από τις πωλήσεις των αυτοκινήτων.

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Στο πλαίσιο της συνεργίας τους ουδέποτε του κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά από την πώληση αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από την πώληση οχήματος ιδιοκτησίας του και από την υποτιθέμενη αγορά τεσσάρων οχημάτων για λογαριασμό της εταιρείας του 40χρονου, με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.500 ευρώ».

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια