HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συμβουλές Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας για την ΜΗ έξαρση των ιώσεων


Να τα ( ξανά) πούμε ;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ η πιο συχνή ευχή των ημερών !!

Ο ΙΣΠ για να γίνει πραγματικότητα η παραπάνω ευχή επισημαίνει :

1. Η περίοδος των εορτών στην έναρξη του χειμώνα με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων αναμένεται να αυξήσει δραματικά την επίπτωση των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού και κυρίως γρίπης και κορονοϊού . Υπενθυμίζεται η αξία της αποφυγής συνωστισμού , των μέτρων αντισηψίας και της επιλεκτικής χρήσης μάσκας . Τονίζεται η αξία ακόμα και τώρα του εμβολιασμού ιδίως σε ηλικίες άνω των 60 ετων και όλως ιδιατέρως αν υφίστανται σοβαρές συνυπάρχουσες παθήσεις .

2 . Τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων της χώρας αλλά και του νομού μας διπλασίασαν την επισκεψιμότητα τους και απαιτείται υπομονή και σύνεση όταν προσφεύγουμε στα επείγοντα .

3 . Πέρυσι στο νοσοκομείο μας απευθύνθηκαν σε επείγουσα βάση > 47.000 περιστατικά και νοσηλεύθηκαν περίπου 7200 εκ των οποίων τα 5000 στην Παθολογική Κλινική η οποία παραμένει διαχρονικά υποστελεχωμένη και πάραυτα άντεξε στην τεράστια αυτή πίεση ασθενών. Έχει τονιστεί η σημασία της δημιουργίας κινήτρων για την στελέχωση του ΕΣΥ που ακόμα παραμένει υπόσχεση .

4. Η εφαρμογή της ΑΥΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ξεκίνησε από την ανάγκη μείωσης εξάπλωσης της Covid -19 και έχει ίδια αξία για τον περιορισμό εποχιακών λοιμώξεων . Αποτελεί όμως παρανόηση η εφαρμογή της για παραγγελία φαρμάκων ή παραπεμπτικών χωρίς τη φυσική παρουσία και εξέταση από τον θεράποντα προς αποφυγή λαθών και παρανοήσεων .

Καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ και καλή δύναμη σε όλους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια