HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Βόμβα» από τον Κατερινόπουλο για τον Μπάμπη- «Τον έφαγε το κύκλωμα»


Την εκτίμησή του ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε από κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι.

«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» τόνισε ο ταξίαρχος ε.α. στο Mega και υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δεν μίλησε ποτέ και λέει “δεν το έκανα εγώ”. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και για τα χρήματα που δάνειζε ο Μπάμπης στον κρεοπώλη αλλά και σε άλλα άτομα. «Θα σταθώ στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις -κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι».

Υποστήριξε, δε, στη συνέχεια πως «αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση. Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις, που υποθέτω ότι οι αρχές θα κάνουν».

Το κύκλωμα και οι δύο θάνατοι

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος επέμεινε ότι «μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι» και θύμισε τις περιπτώσεις δύο νεκρών στην περιοχή: «Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς και ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του».

«Ποιος θα πάει για κυνήγι στις 9 το βράδυ» συνέχισε και εξέφρασε την πεποίθησή του «τον έφαγε το κύκλωμα, εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία, η σορός. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί; Μπορεί να τον αιφνιδίασαν. Το άλλο θέμα είναι ότι είναι ένα σημείο που δεν είχε ψαχτεί τις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να ψαχτούν κι άλλα πράγματα, υπάρχουν κι άλλες κάμερες. Πρέπει να ψαχτούν και οι κάμερες. Θα πρέπει να ψάξουν και τις προηγούμενες ημέρες, γιατί αν αυτό ήταν σχεδιασμένο δεν πήγαν τελευταία στιγμή στο σημείο. Σίγουρα έγινε μια αυτοψία».

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει ότι ο Μπάμπης πάλεψε με τον δολοφόνο του, τόνισε. «Δεν υπήρξε πάλη μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και του θύματος. Αν υπήρχε πάλη θα φαινόταν γιατί εξετάστηκε ο δράστης. Δεύτερον, δεν χρησιμοποιήθηκε το όπλο του δράστη. Τρίτον, δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκε το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης ή κάποιο όπλο, που δεν θα βρεθεί ποτέ. Μιλάμε για αιφνιδιασμό. Αν ήταν οι δυο τους και δεν υπήρχε τρίτος θα έπρεπε ο φερόμενος ως δράστης να πάρει την καραμπίνα του Μπάμπη και με αυτήν να τον πυροβολήσει. Εκεί θα υπήρξαν αντιδράσεις, θα έρχονταν στα χέρια, κάτι θα γινόταν. Εκτιμώ ότι το όπλο δεν είναι εκεί, διότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε αντίδραση του Μπάμπη και δεν υπήρξε πάλη μεταξύ τους».

«Είμαι βέβαιος, σχεδόν, ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα. Ήταν ένα ραντεβού θανάτου, για το οποίο μπορεί και να μην γνώριζε ο φερόμενος ως δράστης ότι θα καταλήξει σε θάνατο. (…) Έχουν δουλειά να κάνουν οι αρχές. Είτε είναι αυτός (σ.σ. ο δράστης), που κατά την εκτίμησή μου δεν είναι, θα πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι», κατέληξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.Τσούκαλης: Δύσκολα θα μιλήσει ο κρεοπώλης – Ο Μπάμπης παγιδεύτηκε.

Την εκτίμησή του ότι ο κρεοπώλης «δύσκολα θα μιλήσει» διατύπωσε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. «Μακάρι να ρίξει φως, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σκληρός άνθρωπος. Δεν ξέρουμε μήπως από τις νεότερες καταθέσεις κάποιων ή κάποιου άλλου βρεθεί άκρη στο τι ακριβώς συνέβη», τόνισε ο κ. Τσούκαλης.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, «το σημείο (σ.σ. όπου βρέθηκε η σορός) είναι κοντά στο σημείο όπου χάνεται το σήμα του 50χρονου και επιστρέφει ξανά στο σπίτι του. Είναι και κοντά στο σημείο που χάνεται και το σήμα του άτυχου Μπάμπη. Η περιοχή είναι κοντά σε όλα τα συμβάντα. Ο χρόνος ήταν δικός του για να διαπράξει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, είτε μόνος του είτε μαζί με κάποιον άλλον. Πιστεύω ότι υπήρξε τουλάχιστον κάποιος, ο οποίος γνώριζε τι έγινε ή τον βοήθησε… Ή ήταν παρών ή κάποιο ρόλο έπαιξε ή κάτι γνωρίζει. Αν δεν έγινε εκεί (σ.σ. το έγκλημα) ένας λόγος παραπάνω να πιστέψουμε ότι κάποιος να μεταφέρει τη σορό, διότι στο δικό του αυτοκίνητο δεν υπάρχουν σημάδια».

Εξήγησε ότι η οικογένεια του Μπάμπη «βρίσκεται σε μια κατάσταση τραγική», ενώ υπογράμμισε πως «οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Πιστεύω ότι παγιδεύτηκε ο Μπάμπης. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας, το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια