HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μεσολόγγι: Τα κατάφερε τελικά ο κρεοπώλης και μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού με τάσεις αυτοκτονίας


Στην Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κρατείται ο κρεοπώλης του Μεσολογγίου, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, να προφυλακιστεί ως ο βασικός κατηγορούμενος την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Αν και σκληρός και άκαμπτος, κατά την απολογία του ανακριτή, μόλις πέρασε την πύλη των φυλακών, ο 50χρονος εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Εξέφρασε τάσεις αυτοκτονίας και για το λόγο αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κινήθηκαν άμεσα και τον οδήγησαν για εξέταση από ψυχίατρο.

Το βράδυ ο Μάκης Ρήγας μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού για να εξεταστεί από γιατρό.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κρεοπώλης δεν έπεισε τον ψυχίατρο για τις αυτοκτονικές του τάσεις κάτι που σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τελικά κατάφερε.

Tα τρία ψέματα που έστειλαν τον κρεοπώλη φυλακή – Πώς τον «έδεσαν» οι Αρχές

Με τρία ψέματα προσπάθησε ο 50χρονος κρεοπώλης να αποπροσανατολίσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα κενά κατά τη διάρκεια της διαδρομής από συγκεκριμένες τοποθεσίες προς άλλες, ήταν τεράστια, σε σημείο που ουσιαστικά «έκαψαν» τον 50χρονο.

Ποια ήταν όμως τα τρία ψέματα που «έδεσαν» την υπόθεση;

Το πρώτο ήταν πως δήλωσε ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημά του του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι μαύρου χρώματος το οποίο φέρει εξωτερικά ξύλινο κουτί μεταφοράς σκύλου και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως είπε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές, καθώς 3 κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το όχημά του να περνά από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια στην περιοχή Κάμπου.

Το δεύτερο ήταν ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς το μίνι μάρκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές μιας και από κάμερα προκύπτει ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή «Λυομένων», όπου παρέμεινε για 11 λεπτά και ακολούθως κινήθηκε προς το μίνι μάρκετ.

Το τρίτο είχε να κάνει με τον χρόνο που ο 50χρονος δήλωσε ότι πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά (καθώς είχε αναφέρει ότι παρέλαβε τον 31χρονο την 20:36 και αφίχθη στο μίνι μάρκετ την 21:00 με 21:10), αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Η φυσική ανάγκη και το… χαρτί υγείας

Στη δικογραφία αναφέρεται ωστόσο πως ο 50χρονος ισχυρίστηκε πως σταμάτησε μέχρι και για να πραγματοποιήσει φυσική ανάγκη, ωστόσο από έρευνα που έγινε διαψεύστηκε και ο ισχυρισμός αυτός.

«Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει αβίαστα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 55 λεπτών, το οποίο δεν δικαιολογείται σύμφωνα με όσα μας έχει αναφέρει ο… για τη διαδρομή και τις κινήσεις που πραγματοποίησε. Όταν αυτό του γνωστοποιήθηκε εκείνος αρχικά δήλωσε ότι παρέλειψε να αναφέρει πως πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση για να κάνει ένα τσιγάρο, χρόνος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 55 λεπτά της ώρας.

Δήλωσε ότι δεν μετέβη στην οικία του καθώς εκεί δεν είχε χαρτί υγείας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι παραθαλάσσια όπου τελικά πραγματοποίησε την ανάγκη του είχε χαρτί υγεία στην τσέπη του. Κατόπιν τούτων προς επιβεβαίωση των ανασκευασμένων πλέον λεγομένων του, αποφασίστηκε Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας να μεταβούν με τον … προκειμένου τους υποδείξει το σημείο που αυτός πραγματοποίησε τη σωματική του ανάγκη.

Πράγματι αυτός υπέδειξε σημείο όπου η Ανατολική Περιμετρική Μεσολογγίου τερματίζει στον δρόμο που ανατολικά οδηγεί προς τα … Στο σημείο αυτό έγινε έλεγχος παρουσία του, όμως δεν εντοπίστηκαν ίχνη αφόδευσης ούτε χαρτί υγείας που είχε χρησιμοποιήσει, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι και αυτός ο ισχυρισμός του είναι ψευδής, αποδυναμώνοντας για μία ακόμη φορά το προφίλ και την αξιοπιστία του».

Στο νερό αναζητούν το κινητό και την καραμπίνα του Μπάμπη οι αστυνομικοί

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησαν MEGA για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, σχολίασε για τις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης: «Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο της δολοφονίας: «Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς».

Όπως είπε ο Κ.Δημόπουλος, ο Μπάμπης σημείωνε όλες τις υποχρεώσεις και τα έσοδα που είχε.

«Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στην συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μία κουβέντα».

Τέλος, η Κ.Δημογλίδου είπε:

«Είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Οι πρώτες ώρες του κρεοπώλη στη φυλακή

Όταν ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του ότι η προφυλάκιση του θεωρείται δεδομένη έδειξε συνειδητοποιημένος και δεν άλλαξε λεπτό η έκφραση του προσώπου του. Όταν μπήκε στον Κορυδαλλό ήταν αμίλητος και το βλέμμα του ψυχρό ενώ δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν κρατούμενο μόνο με τους Σωφρονιστικούς.

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο των εξετάσεων, πέρασε και από ψυχίατρο και σήμερα θα εξεταστεί από καρδιολόγο. Κρατήθηκε σε κελί απομονωμένος από τους υπόλοιπους έγκλειστους ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει την κράτηση του στην Γ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού και θα οδηγηθεί σε κελί μαζί με κατηγορούμενους για ναρκωτικά.

Σωφρονιστικοί έγιναν η «σκιά» του και θα συνεχίσουν καθώς πηγές αναφέρουν στο newsbomb ότι ο 50χρονος θα παρακολουθείτε 24 ώρες το 24ωρο ενώ θα προαυλίζεται μόνος του υπό τον φόβο επεισοδίου.

Όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κίνητρο της δολοφονίας το οποίο είναι οικονομικό και αφορά το χρέος που είχε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Το σενάριο να διέπραξε το έγκλημα έχοντας συνεργούς κάθε μέρα όλο και απομακρύνεται με τον 50 χρόνο ωστόσο να παραμένει αμετακίνητος στον αρχικό του ισχυρισμό ότι «έχει καθαρά τα χέρια του και δεν γνωρίζει τίποτα».

Τα φυσίγγια προέρχονται από το δικό του όπλο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες, τα σκάγια που σκότωσαν τον 31χρονο φέρονται να προέρχονται από την δική του καραμπίνα.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, τα φυσίγγια με τα οποία πυροβολήθηκε ο Μπάμπης προέρχονται από το δικό του όπλο, ενώ άγνωστο παραμένει πώς ο δράστης πήρε το όπλο του 31χρονου και τον πυροβόλησε.

Γνωρίζουμε ότι ο Μπάμπης το μοιραίο βράδυ είχε μαζί του την καραμπίνα του, ενώ στην τσέπη του βρέθηκαν φυσίγγια ίδια με εκείνα που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του. Οι έρευνες των αρχών τώρα επικεντρώνονται στην εύρεση του συγκεκριμένου όπλου.

Την ίδια ώρα ο κατηγορούμενος 50χρονος κρεοπώλης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επιστρέψει στο Μεσολόγγι για συμπληρωματική απολογία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια