HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απόστρατος στις ΗΠΑ προσποιήθηκε ότι είχε αναπηρία: Το τεράστιο ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει


Η απάτη του αποκαλύφθηκε όταν τον παρατήρησαν να περπατά χωρίς βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε μια εντυπωσιακή περίπτωση απάτης, ένας βετεράνος του στρατού από το Νιου Χαμσάιρ ομολόγησε ότι προσποιήθηκε αναπηρία επί δύο δεκαετίες, λαμβάνοντας δόλια πάνω από 660.000 δολάρια σε παροχές. Ο Christopher Stultz, 49 ετών, ομολόγησε την ενοχή του ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στο Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων (VA) το 2003, ισχυριζόμενος 100% αναπηρία που δεν είχε.

Το σχέδιο του Stultz ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2003, όταν ενημέρωσε το Υπουργείο ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα πόδια του μετά τη θητεία του, γεγονός που οδήγησε σε βαθμολογία σημαντικής αναπηρίας.


Επιπλέον, ο Stultz εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα προσαρμοστικού εξοπλισμού αυτοκινήτων του VA για την απόκτηση εξειδικευμένων οχημάτων και προσαρμογών, δήθεν για να βοηθήσει την κινητική του αναπηρία.

Εργαζόμενος ως νηπιαγωγός στο Δημοτικό Σχολείο Antrim, ο Stultz έλαβε αδικαιολόγητα συνολικά 662.871,77 δολάρια σε παροχές VA από τον Ιανουάριο του 2003 έως τον Δεκέμβριο του 2022. Ωστόσο, η απάτη του αποκαλύφθηκε όταν τον παρατήρησαν να περπατά χωρίς βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε μια αξιοσημείωτη περίπτωση, τον Οκτώβριο του 2021, ο Stultz εθεάθη να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Αλλά στιγμές αργότερα, καταγράφηκε να σηκώνει το αναπηρικό καροτσάκι στο αυτοκίνητό του και να απομακρύνεται. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε να περπατάει κανονικά σε εμπορικό κέντρο, χωρίς να χρειάζεται το αναπηρικό καροτσάκι.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον Stultz από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ανέφεραν επίσης στους ερευνητές ότι δεν τον είχαν δει ποτέ να χρειάζεται αναπηρικό καροτσάκι ή οποιοδήποτε άλλο βοήθημα βάδισης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια