HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το σχέδιο της κυβέρνησης με την επιστολική ψήφο


Η τροπολογία που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής με την οποία θα ισχύσει η επιστολική ψήφος στις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης για να αλλάξει η αρνητική και πιεστική ατζέντα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της λόγω του προετοιμαζόμενου ν/σ για τον γάμο και την τεκνοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει μία εσωκομματική κρίση, κυρίως γιατί αρκετοί από τους βουλευτές του θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους οπότε είναι αναγκασμένοι να «αντισταθούν».

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει μία ομιλία που θα εκθέσει πολλούς και δεν θα αφορά μόνο το επίμαχο νομοσχέδιο αλλά θα στηλιτεύσει την αλλαγή εκ βάθρων που έχει επιφέρει ο Κ.Μητσοτάκης στην άλλοτε κεντροδεξιά παράταξη που πλέον μοιάζει περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.

Οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν θα χάσουν πολλούς ψηφοφόρους γιατί η εκλογική βάση της ΝΔ παραμένει κυρίως δεξιά παρά την «εισροή» κεντρώων τα τελευταία χρόνια.

Γύρω στους 50 βουλευτές αναμένεται να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από τη ψηφοφορία αλλά η αλήθεια είναι πως και αυτοί που θα ψηφίσουν θα έχουν σημαντικό πρόβλημα.

Οι ψηφοφόροι τους αντιδρούν και είναι σίγουρο ότι η εκλογική τους δύναμη θα περικοπεί στις επόμενες εκλογές και ίσως κάποιοι δεν βγουν και βουλευτές.

Αυτή την στιγμή τη ΝΔ, την ψηφίζουν πλέον περισσότεροι κεντρώοι, οι δεξιοί είτε είναι στην φάση της αποχής είτε έχουν πάει σε άλλα μικρότερα κόμματα του πολυδιασπασμένου δεξιού χώρου είτε είναι σε θέσεις εξουσίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο  Κ. Μητσοτάκης όμως θέλει να αποκτήσει περισσότερους κεντρώους ψηφοφόρους και αξίζει να σημειωθεί ότι επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές δεν την θέλει το ΠΑΣΟΚ γιατί γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός του Κ.Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να αποκτήσει 500.000 ίσως και παραπάνω απόδημων Ελλήνων, ως νέους ψηφοφόρους ενώ προσδοκάει να φέρει στις κάλπες έστω και δια της αποστάσεως νέους ψηφοφόρους που απέχουν.

Είναι αλήθεια πως η νέα γενιά δεν σηκώνεται εύκολα από την βόλεψή της για να πάει να ψηφίσει.

Όποιος έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει και την ευκαιρία να καρπωθεί την επιστολική ψήφο.

Χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσει το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές αλλά ακόμα και να ψηφίσει την τωρινή τροπολογία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αθροίζουν μαζί 194 βουλευτές.

Τα δεξιά κόμματα δεν έχουν μεγάλη θέληση να στηρίξουν την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές διότι δεν προσδοκούν κάτι από τους ομογενείς.

Το ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι δεν θα ψηφίσει.

Με λίγα λόγια αν δεν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία θα περάσει μόνο αν ψηφιστεί από την Πλεύση Ελευθερίας και ίσως και από τη Νέα Αριστερά.

Το πραγματικό διακύβευμα της επιστολικής ψήφου είναι να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία ψηφοφόρους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και συνεπώς δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η πραγματικότητα που αντιλαμβάνονται για την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία οι ομογενείς παρακολουθούν αδιαλείπτως στις χώρες στις οποίες ζουν και τα οποία ΜΜΕ είναι κυρίως… φιλοκυβερνητικής κατεύθυνσης.

Οπότε έχουν την αίσθηση ότι όλα στη χώρα δουλεύουν ρολόι και ότι αυτό οφείλεται στην σημερινή κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τροπολογία αυτή έρχεται σε μία περίοδο που η κοινωνία ταλανίζεται από το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Θα χαθούν λοιπόν αρκετοί δεξιοί ψηφοφόροι, που δεν θα συγχωρέσουν την ενέργεια αυτή και γι’ αυτό πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους, «εισαγόμενους» ψηφοφόρους του εξωτερικού.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια