HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χαλκίδα: «Κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση με το βιτριόλι» - Πώς δρουν οι άνθρωποι με διαταραχή


Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες Τετάρτη (24/1) η 39χρονη μητέρα δύο παιδιών μετά την τρίωρη απολογία της για την άγρια δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού, , έξω από το σπίτι του στη Χαλκίδα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20/1).

Η 39χρονη ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι υπήρξαν κάποιες πιέσεις και εντάσεις στο οικογενειακό της περιβάλλον σχετικά με τις σχέσεις που είχε με τον 43χρονο και αυτή η κατάσταση την οδήγησε στη μοιραία συνάντηση. Είπε ακόμη πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και σε καμία περίπτωση δεν είχε σχεδιάσει την πράξη της.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου, ο Θανάσης Τάρτης, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Το θύμα μου είχε δείξει μήνυμα το 2021 που έγραφε ‘’αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανείς’’. Δεν είναι τη δικογραφία (σ.σ τα μηνύματα) γιατί είναι στο κινητό που έχει κατασχεθεί. Σήμερα θα πάρουμε αντίγραφα. Θέλουμε να δούμε τί είπε προφορικά η ίδια. Γιατί ξέρω πως έχει πει λίγα. Σήμερα θα πάρουμε το βίντεο από το κατάστημα που αγόρασε τα μαχαίρια. Λέει πως πριν από 15 χρόνια είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Εδώ επιχειρείται η δολοφονία του Σάκη για δεύτερη φορά. Λένε πως πήγε με τη γυναίκα του καλύτερου του φίλου», είπε στο MEGA.

«Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση με το βιτριόλι»

Από την πλευρά της, η οικογενειακή σύμβουλος, Τένια Μακρή, εξήγησε πώς δρουν οι άνθρωποι με διαταραχή.

«Αυτοί οι άνθρωποι φτιάχνουν ιστορίες με το μυαλό τους. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με την υπόθεση με το βιτριόλι. Τους ερωτεύονται και κάποια στιγμή έρχονται στην πραγματικότητα. Αυτή η σκηνοθεσία του μυαλού δεν ελέγχεται και καταλήγει σε αυτά τα αποτελέσματα. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως υπήρχε μία μανία και ο τρόπος που δρουν είναι πως βρισκόταν σε παραζάλη. Θέλουν αυτός ο άνθρωπος να είναι δικός τους και να μην τον έχει κανέναν άλλος. Από τους οικείους δεν γίνεται αντιληπτό πολλές φορές», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν υπάρχει διαταραχή στη προσωπικότητα δεν μπορούμε να βρούμε λογική εξήγηση. Εάν ζούσε στην οικογενειακή της ζωή δύσκολα, θα είχε δύσκολα χρόνια και νεότερη. Δεν ξυπνάει έτσι ένας άνθρωπος αλλά εξελίσσεται αυτή προσωπικότητα. Εάν αυτή η γυναίκα είχε μια συμπεριφορά στην οικογένεια που δυσκόλευε την καθημερινότητά της, πιθανότατα να είχε πειστεί να πάρει βοήθεια. Αυτό δεν σημαίνει πως έπαιρνε την αγωγή. Συνήθως, οι άνθρωποι δεν είναι συνεπείς στη παρακολούθησή τους και στη φαρμακευτική αγωγή γιατί δεν πιστεύουν πως υπάρχει πρόβλημα», είπε η κ. Μακρή.




«Η 39χρονη αγόρασε δύο χασαπομάχαιρα πριν το έγκλημα»

Μιλώντας νωρίτερα στην «Κοινωνία Ώρα Mega», ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου προχώρησε σε ορισμένες λεπτομέρειες για το στυγερό έγκλημα.

Όπως είπε, η 39χρονη - η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα - φέρεται πριν από το έγκλημα να έχει αγοράσει δύο μαχαίρια.

«Ζητήθηκαν ψυχιατρικές εξετάσεις. Είχε παρακολουθήσει το θύμα. Κατέβηκε στη Χαλκίδα, πάρκαρε κοντά, κρύφτηκε δίπλα από το αυτοκίνητό του και περίμενε τέσσερις ώρες εκεί. Πήγε και είχε μαζί της δύο χασαπομάχαιρα. Μία εβδομάδα πριν πήγε σε συγκεκριμένο μαγαζί της πόλης, και αγόρασε τα δύο μαχαίρια» ανέφερε χαρακτηριστικά για το στυγερό έγκλημα.

«Από την τοποθέτηση των συνηγόρων της κατηγορουμένης διαφάνηκε το κίνητρο. Φαίνεται ότι την τελευταία διετία, τριετία, το διάστημα που λέμε κι εμείς, ξεκίνησαν οι οχλήσεις οι οποίες ήταν πάρα πολύ έντονες στο πρόσωπο του θύματος. Σ' όλο αυτό το διάστημα η κατηγορουμένη υφίσταστο πιέσεις από την οικογένειά της, με τους γονείς της να λένε πως δεχόταν ενδοοικογενειακή βία σχεδόν καθημερινά, βλέποντάς την με μαυρισμένα μάτια» συνέχισε ο κ. Τάρτης για το περιστατικό στη Χαλκίδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια