HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γερμανία: Στην πύλη του Βρανδεμβούργου παραμένουν τα τρακτέρ (Φωτογραφίες - Βίντεο)


Τα ταμεία της γερμανικής κυβέρνησης δεν… σηκώνουν περισσότερη κρατική βοήθεια, είπε σε αγρότες που διαμαρτύρονταν στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και οι αγρότες δεν… το κουνάνε από τους δρόμους.

Το ζήτημα έχει από πολλές ημέρες υπερβεί την οικονομική του διάσταση αφού το AfD το εκμεταλλεύεται πολιτικά εμφανιζόμενο στο πλευρό των αγροτών.

Αντιλαμβάνεται τις διαδοχικές διαδηλώσεις σαν μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση σε μια εκλογική χρονιά σε επίπεδο κρατιδίων.

Πάνω από 3.000 τρακτέρ στην Πύλου του Βραδεμβούργου

Γερμανια, αγροτες, τρακτερ

Περισσότερα από 3.000 τρακτέρ, 2.000 φορτηγά και 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου για το σημερινό συλλαλητήριο, με το οποίο κορυφώθηκε η «εβδομάδα δράσης» του αγροτικού κινήματος, το οποίο απαιτεί ακύρωση της σχεδιαζόμενης κατάργησης της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται ήδη από χθες, Κυριακή, το απόγευμα από όλα τα σημεία της χώρας, με στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, η οποία έως τώρα εμφανίζεται αμετακίνητη. Η μόνη παραχώρηση που έχει προτείνει ο κυβερνητικός συνασπισμός προβλέπει σταδιακή αντί διά μιας, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά, κατάργηση της επιδότησης. Οι αγρότες έχουν απορρίψει την πρόταση.

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος απευθύνθηκε πστους διαδηλωτές για να επαναλάβει, εν μέσω αποδοκιμασιών, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει περισσότερα από τον προϋπολογισμό. «Κατανοώ τις διαμαρτυρίες σας. Θαυμάζω αυτή την εικόνα των χιλιάδων αγροτών. Η διαμαρτυρία σας είναι νόμιμη και ειρηνική. Η κυβέρνηση άκουσε τα επιχειρήματά σας. Δεν αλλάζει σχετικά με τον φόρο των οχημάτων και το αγροτικό ντίζελ θα σταματήσει να επιδοτείται σταδιακά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Λίντνερ και υποσχέθηκε να εργαστεί για καλύτερες συνθήκες εργασίας και περισσότερη ελευθερία για τους αγρότες. «Ας σκεφτούμε καλά τώρα. Ας μη διαφωνούμε μόνο για το αγροτικό ντίζελ, πρόκειται μόνο για ένα μέτρο. Ας μιλήσουμε για την κατάσταση συνολικά στη γεωργία», πρόσθεσε.

Γερμανια, αγροτες, τρακτερ

Στο ίδιο κλίμα προχθές, Σάββατο, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος δέχεται δριμεία κριτική επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες, άφησε ελάχιστες ελπίδες για κάτι περισσότερο, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης αποτελεί «καλό συμβιβασμό», τονίζοντας ότι «οι επιδοτήσεις δεν μπορούν να μένουν σε ισχύ επ' αόριστον».

Το απόγευμα εκπρόσωποι των αγροτικών συνδικάτων συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP), έπειτα από πρόταση των τελευταίων. Οι αγροτοσυνδικαλιστές δήλωσαν ανταποκρίνονται στην πρόκληση, «παρότι έρχεται πολύ αργά».

Η αστυνομία προειδοποιούσε ήδη από νωρίς το πρωί ότι οι δρόμοι γύρω από την Πύλη του Βραδεμβούργου και το «κυβερνητικό τετράγωνο» ήταν ήδη γεμάτοι, καλώντας τους αγρότες να σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε άλλες περιοχές. Κεντρικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας είναι αποκλεισμένοι ήδη από τα ξημερώματα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες από το AP:

Germania_Agrotes9_8f960.jpgGermania_Agrotes10_91024.jpgGermania_Agrotes11_8692e.jpgGermania_Agrotes12_e3cb9.jpgGermania_Agrotes_08977.jpgGermania_Agrotes2_761ab.jpgGermania_Agrotes3_df16f.jpgGermania_Agrotes4_50860.jpgGermania_Agrotes5_1e0f4.jpgGermania_Agrotes6_943b2.jpgGermania_Agrotes7_240de.jpgGermania_Agrotes8_ad0ad.jpg


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια