HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Δεν ισχύει το αν δεν υπάρχει πτώμα δεν υπάρχει έγκλημα» λέει ο Σ.Μπαλάσκας


Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονουη Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι, τη στιγμή που οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του κρεοπώλη.

Ο 50χρονος συνελήφθη χθες λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα και ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Η εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε εναντίον του 50χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Για την υπόθεση μίλησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Του έχει αποδοθεί ενοχή. Πλέον, έγινε σύλληψη για δολοφονία από πρόθεση και είναι κρατούμενος. Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάποιος να ομολογήσει αλλά όταν τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί σωστά είναι αδιάσειστα. Εγινε πολύ σωστή δουλειά. Βεβαίως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανέναν επαγγελματία, αλλά με έναν άνθρωπο που έλεγε ασυναρτησίες, έπεφτε σε αντιφάσεις. Η αστυνομία κατέβασε τους καλύτερους ανακριτές του Ανθρωποκτονιών, μίλησαν τα κινητά, μίλησαν τα μηνύματα που είχαν διαγραφεί, μίλησαν τα στίγματα, μίλησαν οι φίλοι του. […] Αυτό που απασχολεί είναι το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου αυτού παιδιού ώστε να δοθεί και τους γονείς του. Το μέρος εκεί είναι όλο βάλτος. Εκεί πηγαίνει για ιαματικά μπάνια όλη η Αιτωλοακαρνανία γιατί έχει μαύρη λάσπη. Αυτή η μαύρη λάσπη είναι κολλώδης, με το που βάλεις κάτι πάνω σιγά σιγά το καλύπτει και το ρουφάει προς τα κάτω. Αν δεν μιλήσει μπορεί να μην βρεθεί ποτέ το πτώμα. Δεν ισχύει αυτό που έχει στο μυαλό του πως αν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρήγορης Λέων, ανέφερε πως επειδή η σορός μπορεί να βρεθεί μετά από καιρό ίσως να βρίσκεται σε περισσότερη αποσύνθεση.

«Υπάρχει μία δυσκολία στο να βρούμε τον τρόπο που έγινε ένα έγκλημα. Εάν όμως έχουμε μία σωστή ανακριτική διαδικασία από την πλευρά των αστυνομικών Αρχών και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως ηλεκτρονικά στίγματα, δένει μία υπόθεση, προφανώς μπορεί να αποδοθεί κατηγορία. Επειδή η περιοχή εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχει μία δυσκολία ακόμα και εάν βρεθεί η σορός. Επειδή μπορεί να βρεθεί μετά από αρκετές εβδομάδες ή και μήνες, θα είναι σε περισσότερη αποσύνθεση. Μπορεί να βρεθεί σε πολύ κακή κατάσταση«, ανέφερε ο κ. Λέων ενώ έθεσε και το ερώτημα αν πρόκειται για ολόκληρη σορό ή σορό που έχει τεμαχιστεί. «Ένα σώμα 70 κιλών δεν είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί από ένα άτομο», τόνισε επίσης θέτοντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να υπήρξαν συνεργοί.

Μεσολόγγι: Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο κρεοπώλης

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για τον τρόπο που οδηγήθηκαν οι Αρχές στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη.

«Δεν μπορείς να αποδείξεις το εν βρασμώ εάν δεν έχεις την ομολογία ή τη μεγάλη εικόνα του εγκλήματος. Από μία αντίφαση του κατηγορουμένου, πως τον πήρε τηλέφωνό ο Μπάμπης ενώ τον είχε πάρει ο ίδιος, και έτσι πιθανολογείται πως έγινε το ραντεβού. Δεν ισχύει πως ο Μπάμπης θα πήγαινε για κυνήγι γιατί δεν φορούσε τέτοια ρούχα. […] Υπάρχουν κενά σε αντιφάσεις άλλων, όπως του 36χρονου φίλου του. Υπάρχει ένας κύκλος 4-5 ατόμων που εξετάζεται τώρα για τις αντιφάσεις και πιθανόν αν τον βοήθησε κάποιος. Σε αυτήν την περιοχή ψάχνουν γιατί εκεί έδειξαν τα στίγματα. Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήταν καθαρό. Απομακρύνεται το γεγονός αν έχει τεμαχιστεί. Πιστεύεται πως το σώμα μεταφέρθηκε αυτούσιο. Υπάρχουν φονιάδες, οι οποίοι δεν το έχουν καταθέσει ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν υπόνοιες για κακοποιητική συμπεριφορά του κρεοπώλη. Είχε κάνει έναν γάμο και μετά τον άφησε η γυναίκα του. Ο Μπάμπης ήταν η δεύτερη φορά που του δάνεισε λεφτά. Την πρώτη τα είχε επιστρέψει». «Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος», σημείωσε.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση της εξαφάνισης στο Μεσολόγγι

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε με τη σειρά της πως ο κρεοπώλης δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών και δεν εξήγησε τα δεδομένα. «Ενημερώθηκαν πι εισαγγελικέ Αρχές για όσα έχουμε στα χέρια μας και υπήρξε ένα ένταλμα σύλληψης. Και τη δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί. Συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε κάποιο ίχνος. Εξετάζονται και άλλα άτομα χωρίς να μπορούμε να πούμε αν υπάρχει κάποιος ύποπτος», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια