HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Συμβόλαια θανάτου Σκαφτούρου - Ρουμπέτη: Ταυτοποιήθηκε έγκλειστος σε φυλακή του Μαυροβουνίου - Νέα στοιχεία


Έγκλειστος στις φυλακές του Μαυροβουνίου είναι ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα συμβόλαια θανάτου με θύματα τους Βασίλη Ρουμπέτη, Γιάννη Σκαφτούρο και έναν άνδρα από την Πιερία.

Ένας ακόμη άντρας που ταυτοποιήθηκε είναι έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας, ενώ δύο εκτελεστές φαίνεται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και θα εκδοθούν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης. Επίσης, ένα άτομο που έχει ταυτοποιηθεί δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και έτσι η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψή του εντός της Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών έγινε και μία σύλληψη άντρα που δεν εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου ωστόσο είχε στην κατοχή του γεμιστήρες από Καλάσνικοφ.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση διαδραμάτισε ένα αποτύπωμα που βρέθηκε κατά την αυτοψία που είχε γίνει μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, το αποτύπωμα είχε βρεθεί πάνω στη μηχανή των δραστών, με την οποία διέφυγαν από το εξοχικό του Σκαφτούρου οι εκτελεστές. Η μοτοσικλέτα είχε πάθει βλάβη και είχε εγκαταλειφθεί άρον άρον από τους δράστες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης. Το αιφνιδιαστικό πρόβλημα ήταν ο λόγος που οι δράστες έκαναν το «λάθος» να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει δύο συλλήψεις και έχουν ταυτοποιήσει άτομα. Ανάμεσά τους έγκλειστος στις φυλακές αλλά και δύο εκτελεστές που έφυγαν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι είναι σκληροί ποινικοί που ήταν χαρτογραφημένοι για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων αλλά και άλλων αδικημάτων (προστασίες, ναρκωτικά, διακίνηση μεταναστών).

Οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι. Ο ένας από τους δύο είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικά χρόνια, καθώς είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η Αστυνομία θα προχωρήσει την Πέμπτη σε επίσημες ανακοινώσεις. Φαίνεται ότι η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και η ανάληψη καθηκόντων από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ταρακούνησε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε αυτό διαδραμάτισε ρόλο και η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη με 100 σφαίρες, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό επίσπευσε τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια