HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Facebook Messenger: Γιατί ζητάει κωδικό PIN και τι πρέπει να κάνετε


Όλες οι συνομιλίες του Messenger στο Facebook κρυπτογραφούνται αυτόματα, όπως έχει ανακοινώσει ήδη από τον Δεκέμβριο η μητρική εταιρεία των εφαρμογών, δηλαδή η Meta.

Τα μηνύματα και οι κλήσεις που προστατεύονται με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE), μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων εδώ και χρόνια, αλλά τώρα θα γίνει η προεπιλεγμένη επιλογή, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευση του BBC.

Γιατί το Facebook Messenger ζητάει κωδικό PIN

Η Meta έχει συνεργαστεί με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς, υποστηρικτές και κυβερνήσεις για να εντοπίσει τους κινδύνους ώστε «να διασφαλίσει ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ασφάλεια συμβαδίζουν» Αναμένεται, μάλιστα, ότι και τα μηνύματα στο Instagram, το οποίο ανήκει επίσης στη Meta, μπορεί να αποκτήσουν κρυπτογράφηση ως προεπιλογή κάποια στιγμή μέσα στο νέο έτος.

Ακόμα, η Meta λέει ότι οι άνθρωποι θα γνωρίζουν πότε οι συνομιλίες τους αναβαθμίζονται και γίνονται κρυπτογραφημένες, επειδή θα τους ζητείται να ρυθμίσουν μια μέθοδο ανάκτησής του για να μπορούν να επαναφέρουν τα μηνύματά τους εάν χάσουν, αλλάξουν ή προσθέσουν μια συσκευή. Εφαρμογές όπως το iMessage, το Signal και το WhatsApp προστατεύουν το απόρρητο των μηνυμάτων με E2EE, αλλά η τεχνολογία έχει γίνει πεδίο πολιτικής μάχης.

Οι εφαρμογές και οι υποστηρικτές τους υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία προστατεύει την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής ζωής των παιδιών. Παρ' όλα αυτά, οι αρχές επιβολής του νόμου, μεγάλες φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα παιδιά και η κυβέρνηση έχουν αντιταχθεί στην επέκταση του E2EE.

Τι πρέπει να κάνετε

Όταν συνδέεστε στο Messenger από μια νέα συσκευή, θα πρέπει να επαναφέρετε τις συνομιλίες σας που είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο και τις οποίες έχετε αποθηκεύσει με ασφαλή αποθήκευση. Η επαναφορά σάς δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε όλες τις συνομιλίες σας στο Messenger από τη νέα σας συσκευή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Meta, έχετε στη διάθεσή σας διάφορες επιλογές για την επαναφορά των συνομιλιών σας με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτές είναι οι εξής:

  • PIN
  • Χρήση λογαριασμού Apple (μόνο για συσκευές iOS)
  • Χρήση λογαριασμού Google (μόνο για Android)
  • Χρήση κωδικού 40 χαρακτήρων
  • Χρήση κωδικού μίας χρήσης

Αν καμία από αυτές τις επιλογές δεν λειτουργεί ή αν έχετε ξεχάσει το PIN ή τον κωδικό 40 χαρακτήρων, μάθετε πώς να αλλάξετε τη μέθοδο ασφάλειας για συνομιλίες με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στο Messenger.

Επίσης, αν έχετε αποθηκεύσει τις συνομιλίες σας με την επιλογή ασφαλούς αποθήκευσης από το Messenger, μπορείτε να τις επαναφέρετε σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας PIN. Πρόκειται για το PIN που δημιουργήσατε όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση.

Επαναφορά συνομιλιών με χρήση PIN

  • Ανοίξτε το Messenger
  • Εισαγάγετε το PIN και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη

Επαναφορά PIN

  • Αν θέλετε να επαναφέρετε το PIN σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στην οποία είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση
  • Ανοίξτε το Messenger σε μια συσκευή με ενεργοποιημένη την ασφαλή αποθήκευση και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ σας στη γωνία
  • Πατήστε «Απόρρητο και ασφάλεια»
  • Πατήστε «Συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο»
  • Πατήστε «Ασφαλής αποθήκευση»
  • Πατήστε «Επαναφορά PIN»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια