HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Google: Γιατί αναγκάστηκε να ενημερώσει «στα κρυφά» τον Chrome


Μερικές εβδομάδες αφότου η Google συμφώνησε να διευθετήσει μια αγωγή που την κατηγορούσε ότι παρακολουθούσε παράνομα τη δραστηριότητα περιήγησης στο διαδίκτυο, ακόμα και όταν οι χρήστες ενεργοποιούσαν τη λειτουργία incognito του Chrome, η εταιρεία - όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (16/01) - ενημέρωσε «στα κρυφά» τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης περιγράφει τη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης. Το ενημερωμένο κείμενο, που εντοπίστηκε από το MSPowerUser, βρίσκεται στην τελευταία έκδοση Canary του Google Chrome, δηλαδή στην έκδοση 122.0.6251.0.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του The Verge, το επικαιροποιημένο κείμενο στον Google Chrome γράφει: «Οι άλλοι που χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή δεν θα βλέπουν τη δραστηριότητά σας, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε πιο ιδιωτικά. Αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο συλλογής δεδομένων από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Google. Οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία της λίστας ανάγνωσης θα αποθηκεύονται».

Αντίθετα, εδώ είναι το κείμενο που εμφανίζει η τρέχουσα σταθερή έκδοση του Chrome όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης: «Στο εξής μπορείτε να περιηγηθείτε ιδιωτικά και η δραστηριότητά σας δεν θα είναι ορατή στα άλλα άτομα που χρησιμοποιούν αυτήν τη συσκευή. Ωστόσο, οι λήψεις, οι σελιδοδείκτες και τα στοιχεία στη λίστα ανάγνωσης θα αποθηκεύονται».

Το επιχείρημα της Google που δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές

Η αλλαγή της Google στην ειδοποίηση αυτή είναι αξιοσημείωτη επειδή η εταιρεία την επικαλέστηκε προηγουμένως ως απόδειξη ότι η εταιρεία ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τους τύπους παρακολούθησης που μπορούν να γίνουν κατά τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.

«Όπως δηλώνουμε ξεκάθαρα, κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα incognito, οι ιστότοποι ενδέχεται να είναι σε θέση να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της περιήγησής σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Χοσέ Καστανιέντα, στο «The Verge». Παρ' όλα αυτά, οι δικαστικές Αρχές δεν πείστηκαν από αυτό το επιχείρημα όταν, τον περασμένο Αύγουστο, απέρριψε την αίτηση της Google για συνοπτική απόφαση.

Έτσι, τον περασμένο μήνα, η Google και οι ενάγοντες της αγωγής έφτασαν σε σχετικό διακανονισμό, ο οποίος αναμένεται να επικυρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια