HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Greek Mafia: «Μεγάλος μάγκας, ε; - Αυτόν τον πυροβόλησα εγώ τις προάλλες» - Οι διάλογοι των πιστολέρο στους κοριούς της ΕΛΑΣ


Η μοτοσικλέτα που εγκαταλείφθηκε το Πάσχα του 2022 στα Σκούρτα της Βοιωτίας από τους δράστες της εκτέλεσης του Σκαφτούρου ήταν αυτή που ξεδίπλωσε την έρευνα που κατέληξε στις συλλήψεις και στις ταυτοποιήσεις για τα συμβόλαια θανάτου για τη Greek Mafia.

Ήταν 24 Απριλίου του 2022 όταν οι ένοπλοι αιφνιδιάστηκαν βλέποντας τη μοτοσικλέτα τους να παθαίνει βλάβη σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας που είχαν διαπράξει λίγα λεπτά νωρίτερα. Παρά ταύτα κατάφεραν να εξαφανιστούν από την περιοχή.

Οι αστυνομικοί ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το «λάθος» θα μπορούσε να σταθεί η ευκαιρία για να ξεδιπλωθεί η έρευνα και γι’ αυτό άρχισαν να εξετάζουν τη διαδρομή της μηχανής. Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ενώ η κλοπή της είχε δηλωθεί στις 17 Οκτωβρίου του 2019 από τον Ασπρόπυργο. Εκτιμάται ότι μοτοσικλέτα έμεινε κρυμμένη από τους δράστες σε κάποια «καβάτζα» για περισσότερο από δύο χρόνια, μέχρι που εμφανίστηκε στα Σκούρτα της Βοιωτίας. Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δείχνει ότι είτε η εγκληματική οργάνωση κρατούσε σε «καβάτζα» μοτοσικλέτες για να κάνει τις «δουλειές» της είτε ότι η δολοφονία Σκαφτούρου είχε σχεδιαστεί τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια νωρίτερα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η μηχανή είχε κλαπεί από το εσωτερικό φορτηγού που θα τη μετέφερε στο εξωτερικό, ενώ ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως (ήταν δηλαδή ολοκαίνουργια). Στο ίδιο φορτηγό υπήρχαν ακόμα 18 μοτοσικλέτες ίδιας μάρκας που ήταν καινούργιες και δεν είχαν εκτελωνιστεί, ενώ θα εξάγονταν σε εταιρία με έδρα την Ισπανία. Όλες οι μοτοσικλέτες ήταν συσκευασμένες σε χάρτινη κούτα.

Από το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι στην επιφάνεια της μπαταρίας της μοτοσικλέτας υπήρχαν τρία τμήματα αποτυπωμάτων που ταυτίζονται με τα αποτυπώματα 39χρονου Γεωργιανού.

Πρόκειται για σεσημασμένο που έχει παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, διακίνηση μεταναστών και κατοχή όπλων.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Σκαφτούρου άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το όχημα, ενώ έσπασαν και τα τζάμια του σπιτιού του. Η ταυτοποίηση του 39χρονου έγινε αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Η ίδια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται και στη δολοφονία του Ρουμπέτη και του κουνιάδου του στις 7 Ιουνίου του 2023 στον Κορυδαλλό. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποιούσε ο Ρουμπέτης ήταν πλήρους θωράκισης, ωστόσο, κατά την εκτέλεση της πράξης το παράθυρο της πόρτας του οδηγού ήταν ανοιχτό έως τη μέση, με αποτέλεσμα να διαπεραστεί η θωράκιση. Στις 13 Ιουνίου του 2023 το θωρακισμένο όχημα, το κλειδί και η άδεια κυκλοφορίας αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρίας ΜΜΕ στην οποία ανήκει.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κατά την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας ότι μπροστά από το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε ο Ρουμπέτης, μέσα στο κλειστό πάρκινγκ του σπιτιού του, βρισκόταν σταθμευμένο και ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Σκαφτούρου. Το στοιχείο αυτό έδειξε στους αστυνομικούς ότι Ρουμπέτης και Σκαφτούρος διατηρούσαν σχέσεις μεταξύ τους και ενδεχομένως να είχαν κοινούς εχθρούς.

Ο διάλογος

Αίσθηση προκαλεί ο διάλογος που κατέγραψαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στα συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ 21χρονου, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, με 20χρονο. Ο 21χρονος εμφανίζεται να καυχιέται για τη συμμετοχή του σε εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος:

 • 21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω
 • 20χρονος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;
 • 21χρονος: Ναι, εγώ
 • 20χρονος: Και;
 • 21χρονος: Αυτά
 • 20χρονος: Πως αισθάνεσαι:
 • 21χρονος: Πολύ καλά
 • 20χρονος: Μπράβο, μπράβο
 • 21χρονος: Έτσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι
 • 20χρονος: Ναι ε;
 • 21χρονος: Ξέρεις έναν που με λέει…
 • 20χρονος: Ναι αυτός, μεγάλος μάγκας είναι
 • 21χρονος: Μεγάλος είναι; Ναι ε;
 • 20χρονος: Μεγαλύτερος μάγκας από αυτόν δεν υπάρχει
 • 21χρονος: Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες
 • 20χρονος Ω…

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννης Σκούρας σημείωσε ότι η «μεθοδική έρευνα» των Αρχών «οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς».

Ειδικότερα, εμπλέκονται:

 • Στην ανθρωποκτονία Ελληνα και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών προσώπων στις 25/4/22 στα Σκούρτα Βοιωτίας.
 • Στην ανθρωποκτονία δύο Ελλήνων στις 7/6/23 στον Κορυδαλλό.
 • Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας Ελληνα, στις 3/7/23 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας.

Στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων στις 10/6/23 στον Ασπρόπυργο, χώροι που ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου θύματος και στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη στις 16/6/23, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο Ελληνες –39 και 21 ετών–, μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη πέντε ταυτοποιημένα μέλη, από τα οποία τα δύο είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου.

Συνολικά, χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 πιστόλια, 1 περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας Ελληνας, ο οποίας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου.

«Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του», σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον σκοπό αυτό, «καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν τον συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια