HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Χιονιού»


Αύριο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, πρόκειται να λάβει χώρα η πανσέληνος Φεβρουαρίου 2024, καλούμενη από τους ιθαγενείς της Αμερικής και ως «Φεγγάρι του Χιονιού».

Σημειώνουμε ότι μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα μεταφέρουν στην χώρα μας Αφρικανική σκόνη, η οποία θα επηρεάσει κυρίως την βόρεια και δυτική Ελλάδα, προκαλώντας κατά τόπους βροχές και συννεφιές. Ως εκ τούτου, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας το φεγγάρι δεν θα λάμψει πολύ έντονα, ωστόσο θα παραμείνει ορατό.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επερχόμενης πανσελήνου είναι πως πρόκειται για ένα micromoon, καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται σε μια θέση αρκετά μακρινή από τον πλανήτη μας και ως εκ τούτου μπορεί να φαίνεται λίγο μικρότερη (αν και συνήθως η διαφορά αυτή δεν διακρίνεται εύκολα με γυμνό μάτι). Συγκεκριμένα, αυτή η «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Όπως και να ‘χει, το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο σκουρόχρωμο από την ώρα που θα πραγματοποιηθεί το ηλιοβασίλεμα και για μερικά λεπτά αργότερα, γύρω στις 18:13 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας.

Όσον αφορά το όνομα της πανσελήνου «Φεγγάρι του Χιονιού», αυτό χαρακτηρίζει ολόκληρο τον Φεβρουάριο, καθώς πρόκειται για τον μήνα με τις περισσότερες χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις φυλές των ιθαγενών της Αμερικής.

Όπως έγραψε ο εξερευνητής Jonathan Carver, που είχε επισκεφτεί την φυλή Ντακότα κατά την δεκαετία του 1760, τα ονόματα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς δεν περιγράφουν μόνο τις πανσελήνους, αλλά ολόκληρο τον μήνα κατά τον οποίο εμφανίζονται.

Άλλα ονόματα για την πανσέληνο Φεβρουαρίου:

  • Το Φεγγάρι του Γερακιού (φυλή Κρι)
  • Το Φεγγάρι της Μαύρης Αρκούδας (φυλή Τλίνγκιτ)
  • Το Φεγγάρι της Χήνας (φυλή Χάιντα)
  • Το Φεγγάρι της Πείνας (φυλή Τσερόκι)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια