HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αγρότες: Την Τρίτη η συνάντηση με Μητσοτάκη - 20 άτομα κατεβαίνουν στο Μαξίμου


Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι αποφασίζουν σήμερα για τους εκπροσώπους τους που θα βρεθούν στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα, επίσης, ο διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, επιβεβαίωσε ότι τελικά η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους αγρότες την Τρίτη το πρωί, έχει δέιξει ότι είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αυτή την ώρα, από τις 11 το πρωί, είναι σε εξέλιξη στη Σίνδο πανελλαδική σύσκεψη, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα άτομα που θα συνθέσουν την επιτροπή η οποία θα παρουσιάσει τα αιτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα περιμένει να λάβει λύσεις.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν.

«Όλα είναι ανοιχτά, εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας κι ανάλογα από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα φανεί αν θα βρεθούμε με τα τρακτέρ μας στην Αθήνα», έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, επισημαίνοντας πως:

«Είμαστε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης κινητοποίησης που μας ένωσε όλους. Μέχρι τη συνάντηση καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να βγουν στα μπλόκα και να στείλουμε ακόμα ένα μήνυμα στην κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας:

«Ο πρωθυπουργός έχει δέιξει ότι είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί ως την Τρίτη που αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας στη διαμαρτυρία να είναι σε βάρος των δικαιωμάτων άλλων ομάδων. Πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο».

Και συμπλήρωσε:

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί - και δεν είναι λίγα- αναφέρομαι στις μειώσεις των ΦΠΑ για τα αγροτικά λιπάσματα, ζωοτροφές, στα αγροτικά μηχανήματα και άλλα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια