HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα καταγγελία «φωτιά» για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Έβγαλαν 7.500 για να πάνε μπουζούκια»


Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται ο ιδρυτής της εθελοντικής ομάδας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος ελέγχεται για απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όταν έσκασε η είδηση, τα στόματα άνοιξαν, με πολλούς από τους εθελοντές της ομάδας να κάνουν καταγγελίες για τις διαδρομές των χρημάτων από τις δωρεές του κόσμου.

Ο ίδιος επιμένει πως «όσα χρήματα έχουν κατατεθεί για τις ανάγκες του 'άλλου ανθρώπου' έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του 'άλλου ανθρώπου' και της κοινωνικής κουζίνας», ωστόσο οι καταγγελίες πρώην συνεργατών του δίνουν μία άλλη διάσταση.

Εκτός από τις κατηγορίες για τζόγο, φαίνεται - με βάση πάντα τις καταγγελίες - πως ο Πολυχρονόπουλος έβαζε χέρι και στα τρόφιμα που έδινε ο απλός κόσμος, αλλά και στις ίδιες τις δωρεές.

Σήμερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Γιώργος που ήταν εθελοντής για έναν χρόνο στην «Κοινωνική Κουζίνα» αποκάλυψε νέα περιστατικά.

«Ήμουν εθελοντής έναν χρόνο στον «Άλλο Άνθρωπο», αυτό που αντίκρυσα ήταν εντελώς εξωπραγματικό για μένα. Θα μιλήσω για τα ψώνια που έφερνε ο κόσμος επί καθημερινής βάσης με κρέατα, τρόφιμα και άλλα είδη. Τα έφερναν για να τα παίρνουν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη. Όμως τελικά δεν τα έδιναν. Μας έλεγαν να μην δίνουμε τίποτα σε κανέναν μόνο σε άτομα του οικογενειακού κύκλου του. Το φαγητό γινόταν από προϊόντα που μας έφερνε ο κόσμος. το κρέας το μοίραζαν σταδιακά άτομα του οικογενειακού του κύκλου, αμφιβάλλω αν είχαν αγοράσει ποτέ κρέας», είπε.

Ο πρώην εθελοντής στον Άλλον Άνθρωπο μίλησε και για τη συμπεριφορά του Πολυχρονόπουλου, λέγοντας πως όταν δεν άκουγε αυτά που ήθελε, άρχιζε να βρίζει και να φωνάζει, καταγγέλοντας πως « κουτιά που υπήρχανσε διάφορα μαγαζιά, όταν τα έφερναν στην «Κοινωνική Κουζίνα» τα μοιράζονταν μεταξύ τους τα άτομα που δούλευαν στην «Κοινωνική Κουζίνα» και σταματούσε εκεί».

Αποκάλυψε όμως και ένα περίεργο περιστατικό με λεφτά που... επενδύθηκαν στα μπουζούκια.


Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περίεργο περιστατικό.

«Ήθελαν να πάνε στα μπουζούκια και με έστειλαν εμένα και ένα συγγενικό τους πρόσωπο να τραβήξουμε χρήματα για να πάνε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο και να κάνουν λογαριασμό 7.500 ευρώ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όταν πήγα να το αποκαλύψω, με απείλησαν και επειδή έχω παιδιά φοβόμουν μην συμβεί κάτι. Με απείλησαν και μου είπαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια. Τα άτομα που μου το είπαν δν φημίζονται για την καλή τους φήμη. Έρχονταν πολλές φορές στη δράση, όχι συνέχεια όμως», είπε.

Κατέληξε μιλώντας για ένα περιστατικό με δωρεά άνω των 140.000 ευρώ, το οποίο, όπως λέει ο κ. Γιώργος πήγε στην τσέπη του Πολυχρονόπουλου.

«Το άλλο περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου. Ήταν 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. Όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”».

Είπες πως αν χρειαστεί να καταθέσει θα το κάνει.

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. και εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα «πατήματά» του ήταν άνω των 2 ευρώ».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια