HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τη ΔΕΘ - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους


Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η μεγάλη αγροτική έκθεση Agrotica.

Αγρότες από ορεινά χωριά της Θεσσαλίας, τον κάμπο αλλά και περιοχές των Γρεβενών της Πέλλας και της Καστοριάς έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, προκειμένου μα διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα του κλάδου τους και να ζητήσουν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το thestival.gr, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αγρότες από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας έριξαν φρούτα στην είσοδο της ΔΕΘ.


«Στέλνουμε σήμερα ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ψύχουλα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Την Τρίτη έχουμε νέα σύσκεψη όλα τα συντονιστικά για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των μπλόκων» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας.

Ο Κώστας Τζελας, Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας».


Σημειώνεται ότι, οι αγρότες χαρακτήρισαν «σταγόνα στον ωκεανό» τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στον Πλατύκαμπο οι αγρότες έκαναν μία επαναδιατύπωση των αιτημάτων τους, ζητώντας να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των Θεσσαλών αγροτών αλλά να δοθεί και χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. Παράλληλα ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζουν επιστολή με τα αιτήματά τους, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε φωτογραφίες από το σημερινό συλλαλητήριο

1_47ee6.jpg

2_ce95d.jpg

4_b1c8d.jpg

5_81e3a.jpg

6_f1088.jpg

7_d079f.jpg

3_303bc.jpg


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια