HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το ραντεβού στις κάλπες των ευρωεκλογών με τους αγρότες φοβάται η Ν.Δ.


Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου διοργανώνεται η έκθεση «Αgrotica», απαντούν οι αγρότες 
στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι πλημμυροπαθείς παραγωγοί της Θεσσαλίας, οι οποίοι έρχονται από την περιοχή τους για να δώσουν το παρών και κυρίως για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την ελλιπή, όπως τη χαρακτηρίζουν, κρατική αρωγή. Οι πλημμυροπαθείς εμφανίζονται εξίσου δυσαρεστημένοι με τους υπόλοιπους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι αρκετοί αγρότες από άλλες περιοχές της επικράτειας, δήλωναν αδικημένοι από την έμφαση που δόθηκε στη στήριξη των παραγωγών του θεσσαλικού κάμπου. Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν από τα μπλόκα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της 30ης έκθεσης Agrotica και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, από την άλλη, ευελπιστούν ότι είναι θέμα χρόνου να καμφθούν οι αντιδράσεις και να αποχωρήσουν από τα μπλόκα οι αγροτοσυνδικαλιστές που ανήκουν πολιτικά στη ΝΔ. Προκειμένου, δε, να αυξήσει την πίεση προς τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άλλων κονδυλίων για τους αγρότες. «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, απάντησαν δίκαια στα αιτήματα των αγροτών. Δόθηκε λύση στα δυο σοβαρά προβλήματά τους, σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο και το ρεύμα.

Εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει την αρνητική υποδοχή της οποίας έτυχαν από τους αγρότες οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Κυβέρνηση για κλειστούς δρόμους

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποκλεισμού των δρόμων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, δεν νομίζει να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Έσπευσε, ωστόσο, να στείλει το μήνυμα ότι «είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών», επενδύοντας προφανώς στον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό, με πιθανή αντίδραση των πολιτών, στην περίπτωση που η Ελλάδα κοπεί στα δύο και δυσκολέψει η ελεύθερη διακίνηση αυτοκινήτων και φορτηγών.

Παρά την αισιοδοξία για σταδιακό σπάσιμο του αγροτικού μετώπου, ωστόσο, κυβερνητικοί βουλευτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, αν οι αγρότες παραμείνουν δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της κυβέρνησης.

Πολύ περισσότερο, οι βουλευτές στον θεσσαλικό κάμπο που γνωρίζουν ότι οι συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια αγρότες είναι πολυπληθέστεροι των δυνάμεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, το οποίο αρχικώς είχε φωτογραφίσει ως βασικό υποκινητή ο ΥΠΑΑΤ Λευτ. Αυγενάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια