HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέλος τα πολλά άλογα για οδηγούς


Η Ευρώπη συζητάει να θέσει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα κυρίως στους νέους οδηγούς, με σύμμαχο την τεχνολογία…

Συχνά υποστηρίζεται ότι οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να περιορίζονται στο να οδηγούν ισχυρά αυτοκίνητα, μέχρι να «ωριμάσουν» και να είναι αρκετά έμπειροι για να τα χειριστούν.

Η ραγδαία αύξηση των δυστυχημάτων κυρίως στην κατηγορία των νέων σε ηλικία οδηγών, έχει ανάψει το κόκκινο φως του συναγερμού στην Ε.Ε. η οποία πρέπει να λάβει μέτρα…

Η Ιταλία λοιπόν, πρώτη δείχνει το δρόμο προς όλες της χωρες της Ε.Ε. η οποία έχει εδώ και καιρό εφαρμόσει κανόνες και οι νομοθέτες προχωρούν τώρα, για να τους επεκτείνουν σε μια μεγαλύτερη επιλογή οδηγών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι παλιοί κανόνες οδήγησης της γειτονικής χώρας, απαγόρευαν στους πρωτοετείς οδηγούς να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με περισσότερα από 70 κιλοβάτ (93 ίππους) ή των οποίων η αναλογία ισχύος προς βάρος υπερβαίνει τα 55 κιλοβάτ (73 ίππους) ανά μετρικό τόνο (2200 λίβρες).

Ο κανόνας εκτείνεται στα 65 κιλοβάτ (88 hp) ανά τόνο για υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα. Μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ιταλίας επεκτείνει αυτόν τον περιορισμό σε τρία χρόνια για όλους τους νέους κατόχους αδειών. Σημειώστε πως ο κόφτης θα εφαρμόζεται ηλεκτρονινά και την ευθυνη θα έχουν τόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και οι κάτοχοι.

Οι νέοι κανόνες πρέπει να περάσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να τεθούν σε ισχύ, αλλά η κίνηση είναι μια ισχυρή ένδειξη της βούλησης της κυβέρνησης, σε αυτόν τον τομέα.

Ο κανόνας ισχύει για όλους τους «νέους» οδηγούς στην Ιταλία. Η νόμιμη ηλικία οδήγησης στην Ιταλία είναι τα 18, επομένως παλιότερα ανάγκαζε τους νεαρούς οδηγούς σε πιο ταπεινά αυτοκίνητα, μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 19 ετών.

Τώρα, οι ίδιοι οδηγοί αναμένεται να οδηγούν οχήματα χαμηλής ισχύος μέχρι τα 20 τους. Ο κανόνας ισχύει από την ημερομηνία απόκτησης άδειας και δεν συνδέεται με την ηλικία. Έτσι, οι αλλοδαποί που μετακομίζουν στην Ιταλία και αποκτούν τοπική άδεια ή όσοι αποκτούν άδεια αργότερα στη ζωή τους υπόκεινται στον ίδιο περιορισμό.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια