HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας»: Ραγίζει καρδιές η Μαρία Καρυστιανού


Στην κόρη της, την 20χρονη Μάρθη που χάθηκε στην τραγωδία των Τεμπών πριν από έναν χρόνο, αναφέρεται η μητέρα της Μαρία Καρυστιανού, σε μία σπαρακτική της ανάρτηση στο Facebook.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών ανάρτησε μια φωτογραφία της αδικοχαμένης κόρης της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Ένας χρόνος Μάρθη μου, φως μου….

μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι …

πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή…

ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι….

ίσως…..να είναι έτσι ….αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας».Πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση το ψήφισμα με πάνω από 1 εκατ. υπογραφές για τα Τέμπη

Η συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου στο ψήφισμα για την απόδοση ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών, με περισσότερες από 1 εκατ. υπογραφές, προκαλεί εκ των πραγμάτων τεράστια πίεση στην κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία καλείται να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι το τραύμα είναι τόσο βαθύ και τόσο συλλογικό, που δεν χωρούν συγκαλύψεις ή διαχείριση σκοπιμοτήτων, όπως γράφει στο iEidiseis η δημοσιογράφος Έλλη Τριανταφύλλου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σιωπηλά, χθες (28/02), σε ολόκληρη την επικράτεια, με ένα αίτημα: Να μην μπει στο ζύγι των πολιτικών ή και ποινικών συνεπειών η απόδοση δικαιοσύνης στη μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Ήδη, άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπακαϊμης, φέρεται να προχωρά σε πρόσθετες ενέργειες προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση, ξεκινώντας από τον ορισμό νέου πραγματογνώμονα, μετά τις διαφορές που έχουν ανακύψει σε διάφορες κρίσιμα θέματα μεταξύ των πορισμάτων του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από συγγενείς θυμάτων, και του πραγματογνώμονα που ορίστηκε αρχικά από τη δικαιοσύνη.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν με προσοχή την ταχύτητα με την οποία πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα οι υπογραφές στο ψήφισμα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, της Μαρίας Καρυστιανού. Μέσα σε λίγες ώρες χθες, οι υπογραφές «έσπασαν το φράγμα» του ενός εκατομμυρίου και άγγιξαν τις 1,1 εκατ. και συνέχισαν να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.

«Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα ισχυρό κίνημα πολιτών που δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε πολιτικά, αλλά ούτε πρακτικά» παραδέχονται κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι μπροστά σε αυτή την ισχυρότατη κοινωνική πίεση, είναι μονόδρομος η δικαιοσύνη να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι παρά την αρχική άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από το προεδρείο της Επιτροπής, αν και επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει θεμα παράτασης των εργασιών, αφήνουν ανοικτό να υπάρξει μία ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων, προκειμένου τα κόμματα να διαβάσουν – όχι να λάβουν – το περιεχόμενο της δικογραφίας του Εφέτη ανακριτή της Λάρισας. Οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των πορισμάτων λήγει στις 8 Μαρτίου με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα συνεδρίαση όπως ζητεί το ΚΚΕ.

Το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού

Όχι μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τετάρτης αλλά και με την υπογραφή τους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας βροντοφώναξαν πως ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές στο ψήφισμα των οικογενειών των θυμάτων, του δυστυχήματος των Τεμπών, με αίτημα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση τόσο του νόμου περί ευθύνης υπουργών και όσο και της βουλευτικής ασυλίας ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, και συνεχώς αυξάνονται.

Πρόκειται για ένα αριθμό που όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά είναι και η πρώτη φορά που η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη βούληση του λαού και όσα ορίζει το Σύνταγμα.

Για να συμμετάσχετε στο ψήφισμα ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Τι ορίζει το Σύνταγμα

Συγκεκριμένα, βάση του άρθρου 73 του Συντάγματος: «Με υπογραφή πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, μπορούν να κατατίθενται έως δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο προτάσεις νόμων στη Βουλή, οι οποίες με απόφαση του Προέδρου της παραπέμπονται στην οικεία κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία και εν συνεχεία εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος. Οι προτάσεις νόμων του προηγούμενου εδαφίου δεν μπορεί να αφορούν θέματα δημοσιονομικά, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Νόμος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της παρούσας παραγράφου».

Η νέα αυτή εξέλιξη, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, φέρνει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της. Θα σεβαστεί όσα ορίζει το Σύνταγμα; Θα περιφρονήσει τη βούληση ενός αυθεντικού κινήματος πολιτών; Και ποια θα είναι η στάση των άλλων κομμάτων στη Βουλή, καθώς πλέον εγείρεται μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ο νέος στόχος είναι πλέον το 1,5 εκατ. όμως ήδη είναι σαφές πως οι πολίτες ζητούν η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των παραλείψεών τους.

Το ψήφισμα, που ξεκίνησε με πρωτοβουλίας της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης, που χάθηκε άδικα στα Τέμπη και η οποία με αφορμή τη μαύρη επέτειο μίλησε στο iEidiseis.

To ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια