HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα


Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ολοένα και εντείνονται ενόψει του συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (20/02) στην Αθήνα και έτσι, το Σάββατο (17/02), θα υπάρχουν κλειστοί δρόμοι κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (17/02), οι αγρότες θα αποκλείσουν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών. Επίσης, οι αγρότες της Θεσπρωτίας θα αποκλείσουν με τα αγροτικά τους οχήματα την παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης στον κόμβο Καλπακίου.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή (16/02), σε νέο μπλόκο του αυτοκινητόδρομου Ε65 προχώρησαν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με έναν πρωτότυπο τρόπο, ένα αναμμένο φαναράκι.

«Κατεβαίνουμε με τρακτέρ στην Αθήνα»

«Κόκκινη» κάρτα για την κάθοδο τρακτέρ στην Αθήνα έβγαλε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης (20/02). Παρ' όλα αυτά, οι αγρότες έχουν λάβει θέσεις μάχης και ορισμένοι εξ αυτών τονίζουν πως η κάθοδος των αγροτών θα γίνει κανονικά με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα.

«Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις αντίστοιχες και ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μετά τη συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ακόμα, ο Ρίζος Μαρούδας πρόσθεσε: «Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές [σ.σ. 15/02] στη Νίκαια. Την Τρίτη (20/02) θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Η δική μας νίκη θα είναι νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του»

Ο Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός τρακτέρ για να ξεκινήσει την Τρίτη (20/02) για την Αθήνα, εκτός από τα λεωφορεία και τα αγροτικά οχήματα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια